My untold story of the ER
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
13 September 2006 | Verenigde Staten, Boulder
Nu wil ik naar een huisarts voor mijn arm. De telefonist zegt: “Nee, dat kan niet. U bent al sinds vorig jaar september in het buitenland, dus wij dekken niks.” He? Toen had ik deze verzekering nog helemaal niet en ik ben hier pas vanaf december? Daarna vindt hij dat een huisarts hier veel te duur is (ik weet toevallig dat een bepaalde arts $200 voor een consult vraagt en dat je ook een intake-consult moet doen). Hij gaat alles wel eens nakijken en me de volgende dag terugbellen. Dan heeft hij het idee gekregen dat een emergency room een goed idee is. Ik denk van niet, hij vindt van wel.
Ok dan, dan moet dat maar. Ik met mijn muisarm naar het ziekenhuis. Persoon 1 zet me in een stoel en haalt persoon 2. Persoon 2 typt mijn naam over van mijn rijbewijs (ik ga het niet spellen, want dat gaat hier altijd fout), meet mijn bloeddruk, temperatuur enzo en vraagt wat ik heb. Muisklachten. Daarna brengt ze me naar een behandel/wachtkamertje met een mooi gordijn in plaats van een deur. Persoon 3 komt vragen wat er is. Mijn arm is allergisch voor muizen. Persoon 4 komt me halen (“Kun je zelf lopen?” :-D) en maakt drie röntgenfoto’s. Persoon 5 brengt me weer terug naar het kamertje. Persoon 3 komt zeggen dat de dokter er zo aankomt. Persoon 6 (de dokter) komt vragen wat er is. Mijn muis armt, eh, mijn arm muist. Persoon 6 gaat foto’s bekijken. Persoon 7 komt vragen om adresgegevens. Persoon 6 komt weer terug: niks op de foto’s te zien, je hebt een peesontsteking in je pols. Je moet voorlopig maar alles vermijden wat zeer doet (daar gaat mijn afstudeerplanning..) Persoon 3 komt om me een brace en allerlei papieren te geven. Persoon 7 licht me in over de kosten. SLIK!! Ik moet rekening houden met $1300!!! De rekening komt ergens volgende week, omdat ELKE PERSOON je een rekening gaat geven voor wat ze gedaan hebben. Ik kan een aanbetaling doen, en dan sta ik (een uur later) weer buiten.
Ik ga de verzekering bellen, want ik kan die telefonist wel schieten! Hij heeft namelijk gezegd dat ik alles eerst maar zelf moet betalen. (Te leen gevraagd: een kanon met een groot bereik :-D) Gelukkig krijg ik nu iemand anders aan de telefoon, die WEL aardig is en een beetje meedenkt. Blijkt dat ik eerst mijn gewone verzekering had moeten bellen om 'naar de dokter gaan' te laten goedkeuren (daar had ik nog naar gevraagd, maar dat was niet nodig). Dat is nu dus een beetje aan de late kant. Maar als ik alle papierwerk dat ik heb kan faxen dan zullen ze gaan overleggen met de gewone verzekering. Als die niet alles vergoeden dan vult de reisverzekering het aan. Aaaah, dat klinkt toch een stuk beter en vriendelijker! Misschien houd ik toch wel een beetje van mijn reisverzekering ;-).