Winter wonderland - Reisverslag uit Boulder, Verenigde Staten van Annemiek Kamphuis - WaarBenJij.nu Winter wonderland - Reisverslag uit Boulder, Verenigde Staten van Annemiek Kamphuis - WaarBenJij.nu

Winter wonderland

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

31 December 2007 | Verenigde Staten, Boulder

De zaterdag voor Kerstmis zijn we gaan wandelen in Four Mile canyon (in de bergen net buiten Boulder). Meestal fietsen we daar, maar omdat het te koud en glad was zijn we het paadje dat iets boven de weg loopt gaan verkennen. Er lag een flink pak sneeuw (als in ongeveer 30 cm), en het is nog best vermoeiend om daar doorheen berg-op te lopen. Maar wel leuk! We hebben bijna twee uur gewandeld en we waren net voor het donker en echt koud werd weer bij de auto.

Zondag heb ik een pompoentaart gebakken voor de laatste gang van ons Kerstdiner (pumpkin pie klinkt toch wel lekkerder!) en maandag zijn we gaan skiën. Dhr. Bush had namelijk alle federale ambtenaren vrij gegeven, waardoor we een minivakantie hadden. Zo af en toe neemt hij dus wel goede beslissingen ;-). Het was helemaal niet koud, dus konden we lekker ‘buiten spelen’! In tegenstelling tot dit weekend, want het was -13° - voelt – als -25°! Brrr, dat was vooral in de liften echt te koud! Ik kan wel merken dat ik best veel geleerd heb vorig jaar, want ik ski een stuk agressiever dan eerst, en dat is leuk :-D.

Op Kerstdag zijn we erg rustig opgestaan en zijn we na de brunch bij ons huis gaan kijken. Er is nog niet veel aan veranderd omdat de loodgieters en electriciens nog niet aan ons huis zijn toegekomen, maar onze aankomende buren waren ook hun huis aan het bekijken! We hadden ze (Matthew en Elizabeth, net zo oud als wij en net naar Boulder verhuisd vanuit New York) al eerder ontmoet bij de cursus die we moesten volgen, en daar hebben we dus even mee staan praten. We zijn ook nog even door de huizen naast ons gelopen, die tot onze verbazing een tegenovergestelde indeling hebben. Lang niet zo mooi als ons huis (natuurlijk niet! ;-)) en je hebt er veel minder bruikbare ruimte in. De rest van de middag hebben we Carcassonne gespeeld en brownies gegeten voor de open haard, die gaan we wel missen! Maar: liever geen open haard dan eentje met een aan/uit-knop! ’s Avonds hebben we lekker lang getafeld en uitgebreid gegeten. Het meest decadent waren de zilveruitjes voor bijna $5 per potje. Blijkbaar worden die hier niet gegeten, er was maar één soort van in de supermarkt!
Op de dag na Kerst hebben we gewerkt, er is hier namelijk geen tweede Kerstdag. Het was ontzettend glad op de weg, maar blijkbaar niet glad genoeg voor een snow day. Als het namelijk gevaarlijk of onverantwoord geacht wordt voor werknemers om naar het werk te gaan, gaan bedrijven een dag dicht. Helaas voor ons is de nieuwe NIST directeur in Boulder er minder makkelijk mee dan de vorige! Voor donderdag was de weersvoorspelling erg genoeg om alsnog een dag vrij te krijgen, ook al waren de wegen een stuk beter begaanbaar!

En dan is het nu al 31 december! Vanmiddag gaan we nog even ‘champagne’ kopen in de liquor mart en verzinnen wat we vanavond gaan doen. Gelukkig nieuwjaar iedereen!

• 01 Januari 2008 - 07:47

Agnes Groothuis:

Dag Annemiek en Danko,

Ook voor jullie een gelukkig en gezond 2008. Ook weer een spannend jaar, een nieuw huis ...
    Het is nog vroeg, nieuwjaarsmorgen rond 09.00 uur. Ik denk dat veel mensen nog op een oor liggen.
    En gelijk hebben ze. Gisteravond zijn wij thuis gebleven en hebben we gekeken naar de eindejaarsshow van Jan Jaap van der Wal. En zijn daarbij ook regelmatig even in slaap gevallen.
    Het was hier erg mistig. Het geknal hebben we wel gehoord, maar siervuurwerk nauwelijks gezien.

Nogmaals de beste wensen voor dit nieuwe jaar en tot horens,

groetjes,

Ben en Agnes

• 01 Januari 2008 - 19:07

Marjolein:

Gelukkig nieuwjaar!
    Ontzettend bedankt voor jullie leuke kerstkaartje helemaal uit Amerika!
    Ik ben wel een beetje jaloers op de sneeuw bij jullie, echt leuk!
    Maar goed wij hebben dan geen sneeuw, koud is het wel. Wij hebben gisteren oud en nieuw gevierd bij papa en mama en zijn daarna naar vrienden gegaan. Laat is het geworden, half 5 lagen we pas in bed.En je zag geen hand voor ogen, zoveel dichte mist. Best eng op de fiets.
    Nou geniet van het nieuwe jaar en maak er weer wat moois van!

Liefs Marjolein

• 02 Januari 2008 - 19:09

Bernadette:

Hallo Annemiek en Danko
    Allereerst wens ik jullie nogmaals een heel goed 2008. En wat heb je weer prachtige plaatjes gestuurd.[ Ad ook trouwens]Fijn dat we met jullie kunnen meegenieten Hoewel Twente momenteel ook prachtig is met de rijp op de bomen.De smog op oudejaarsavond was wat minder en deed ons denken aan Dartmoor in Engeland.
    Hier is de rust weergekeerd en maken we de restjes op.Met Malcolm lekker een eind gefietst en even met jouw moeder een afspraak gemaakt.Nog een paar dagen dan is het weer uit met de pret en gaan we weer knokken voor onze VMBOleerlingen.
    Ook leuk!
    Groeten van Malcolm en tot het volgende bericht, Bernadette.