Van de zomer naar de winter
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
12 December 2023 | Verenigde Staten, Boulder
De terugweg vanuit Nieuw-Zeeland deden we net als de heenweg in twee stappen. Eerst vlogen we op zaterdag van Wellington naar Sydney, waar we mooi op tijd aankwamen en eerder in ons hotel op het vliegveld waren dan we hadden verwacht. Nou hadden we al het idee gehad om misschien naar het centrum te gaan om daar warm te eten, en met wat extra tijd sprak het wel ongeveer voor zich dat we dat ook hebben gedaan! We kozen voor de luxe optie met Uber in plaats van met de trein, en de chauffeur zei dat het druk was in de stad omdat er al druk Kerst gevierd wordt voordat de scholen vakantie krijgen en zoals hij zei ‘iedereen’ de stad verlaat. We hebben ons iets eerder af laten zetten om niet in stilstaand verkeer terecht te komen, en inderdaad liepen we al vrij snel een kerstmarkt op, inclusief werkelijk enorme kerstboom. Dat hadden we totaal niet verwacht, dus dat was leuk!
We zijn heerlijk wezen eten bij een restaurantje dat ons een paar weken eerder het beste was bevallen, en daarna zijn we nog naar de haven gelopen om even naar het verlichte Opera House te kijken (natuurlijk!). We hadden eigenlijk nog wel uren door de stad willen slenteren en ergens iets drinken, Sydney is zo leuk! Maar omdat de wekker vroeg stond voor de volgende ochtend leek dat toch eigenlijk als we eerlijk waren niet het beste idee. We liepen wel een beetje vertraging op toen we een Uber terug naar het hotel wilden nemen, want degene die we moesten hebben kon ons niet vinden en cancelde de rit, terwijl er net op dat moment een onweers- en stortbui van jewelste losbarstte. Daarin wilden wij echt even niet over straat hoeven rennen want je zou in twee tellen volkomen doorweekt zijn, en het werd Uber-spitsuur met bijbehorende prijzen. We hebben dus maar even gewacht tot het weer droog was en we niet meer extra hoefden te betalen, en zo konden we ondertussen mooi even naar huis bellen!
De volgende dag vlogen we terug naar Amerika, in drie kwartier als je het tijdsverschil en de reistijd niet mee zou rekenen, haha! Dertien uur later waren we weer in Los Angeles, een kort vluchtje later weer in Denver, en na een ritje door het erg droge en erg bruine landschap waren we dan ‘ineens’ weer thuis. Dat was wel weer even wennen! Aan een ander jaargetijde en een ander klimaat en een andere omgeving. We vielen echt met onze neus ineens in de winter zo voelde het.
Op dinsdag hebben we Sinterklaas gevierd, waarvoor ik voor we naar Nieuw-Zeeland gingen al hachee gemaakt had om ’s avonds bij de hutspot te eten. Ik had mijn cadeautjes al bij de open haard gezet, en toen Danko die van hem erbij gezet had bleken er twee zorgwekkend even grote cadeautjes te zijn. Ik kon me niet voorstellen dat Danko hetzelfde spel voor mij gekocht had als ik voor hem, en hij had zich niet kunnen voorstellen dat ik voor hem dezelfde koptelefoon had gekocht, maar die pakjes werden dus als allerlaatste uitgepakt omdat we allebei niet de eerste wilden zijn om open te maken wat je zelf al voor de ander gekocht had, hahaha! Gelukkig bleken het dus twee verschillende dingen!
Donderdag was de laatste dag met 'warmer' weer voordat het zou gaan sneeuwen, en Danko is de hele dag in de tuin bezig geweest met blad harken en grasmaaien, want dat was niet gelukt om te doen voordat we naar Nieuw-Zeeland gingen. Vijfenveertig volle zakken tuinafval later waren de zakken op maar was het nog niet klaar! Wat dat betreft was ons langere gras dit jaar toch niet zo'n goed idee..
De volgende dag zijn we (als vroegste ooit!) al een kerstboom gaan kopen. We moesten toch naar de bouwmarkt voor meer tuinafvalzakken, en dan moest er ook maar direct een boom komen. En zoveel vroeger dan anders waren we er ook het snelste ooit mee klaar, want er waren nog bomen genoeg om uit te kiezen en dan niet op de 'welke is het minst dood'-manier, hahaha! Het was ondertussen al begonnen te sneeuwen, en zaterdagmorgen werden we wakker met ruim tien centimeter. Wel een mooi gezicht! Ik heb heerlijk binnen hardgelopen, zo handig dat dat altijd kan ook al heeft het gesneeuwd! Danko heeft wat sneeuw geruimd, want 's middags zouden ze onze nieuwe keukenapparatuur komen bezorgen. En wat is het mooi! We hebben direct de volgende dag de koelkast omgewisseld, en 's avonds dacht Danko ook 'even' de nieuwe vaatwasser te installeren. Alleen bleek die een andere aansluiting aan de waterslang te hebben, en toen we dat onderdeeltje in huis hadden en op de waterleiding hadden gezet bleef het telkens maar lekken en waren we er een heel stuk langer mee bezig dan we hadden gedacht. Maar het werkt!
En veel vroeger dan ze oorspronkelijk hadden aangegeven zijn vandaag onze nieuwe keukenkastjes al afgeleverd! De bezorgers waren wel even bezig om dat allemaal naar binnen te slepen, en nu staat de hele bibliotheek vol met dozen, met ook nog een gedeelte in de eetkamer. Maar goed dat we een te groot huis hebben zodat het eigenlijk niet in de weg staat! Alleen alles uitpakken wordt al wel een karweitje, wat natuurlijk nog niks is vergeleken al die kastjes eens op hun uiteindelijke plek te krijgen. Nu we dat allemaal in huis hebben begin ik wel uit te kijken naar een nieuwe keuken moet ik zeggen!