De tijd vliegt! - Reisverslag uit Boulder, Verenigde Staten van Annemiek Kamphuis - WaarBenJij.nu De tijd vliegt! - Reisverslag uit Boulder, Verenigde Staten van Annemiek Kamphuis - WaarBenJij.nu

De tijd vliegt!

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

11 Augustus 2007 | Verenigde Staten, Boulder

Over de hele maand juli (ondertussen ook het eerste gedeelte van augustus) valt niet zoveel te schrijven, we hebben namelijk niet bijzonder veel meer gedaan dan eten, slapen, werken, een beetje fietsen en tijd verknoeien aan een dopingfestijn dat ook wel de Tour de France genoemd wordt. Wat een afknapper was dat zeg! Naast alle drama worden de uitzendingen hier voorzien van commentaar door Bob Sherwen en Phil Liggett, die vervolgens van commentaar voorzien worden door ons. Deze heren schijnen ooit ook gefietst te hebben (ook in de tour), maar dat zou je niet afleiden uit de heel erg domme opmerkingen die ze ‘af en toe’ maken. Ook jammer dat ze te pas en (vooral) te onpas naar Armstrong verwijzen. (Je moet hem nageven dat hij ervoor gezorgd heeft dat wielrennen hier überhaupt uitgezonden wordt, en wel meerdere uren per dag. Vóór hem bestond het wielrennen niet in Amerika, maar dat hoeven ze dan ook weer niet zo letterlijk te nemen!) Gelukkig hebben ze het licht van de samenvatting gezien, zodat je niet eerst een poos bezig bent uit te vinden wie waar rijdt en in welke volgorde! De etappes na het Rasmussen-incident hebben we eigenlijk niet meer gekeken (Danko helemaal niet, en ik in fast forward. Lang leve de TiVo!).

En dan de leuke nieuwtjes:

1. Ik ga afstuderen!!! Ein-de-lijk! Er is een datum geprikt, alleen weet ik pas over twee weken zeker of mijn begeleiders dan ook kunnen (ze zijn op vakantie).

2. Behorend bij 1: we komen dus naar Nederland! We zijn er van 20 september tot 6 oktober :-). We hebben ons weer voorgenomen om niet efficient vakantie te gaan houden, want dat is toch wel erg vermoeiend.

3. De resultaten van mijn onderzoek gaan gebruikt worden voor een posterpresentatie op een conferentie van de National Science Foundation! Cooooooool! Ik loop ook een beetje met het idee te spelen om een artikel te gaan schrijven voor een wetenschappelijk tijdschrift. Als je kijkt naar wat er soms gepubliceerd wordt zou dat moeten kunnen lukken.

4. We krijgen (na LANG zeuren) nieuwe vloerbedekking! Jeej! Want dat is wel nodig. Vooral als de huisbaas van mening is de huur nog maar eens te moeten verhogen, dan moeten we dat toch op zijn minst zo zien te neutraliseren dat hij dat niet in z’n portemonnee merkt! (Ofwel: voor deze huurprijs stellen wij eisen. U vraagt, wij antwoorden :-D) We hebben zelfs nagedacht over verhuizen. Tim gaat namelijk in Chicago wonen en gaat z’n huis hier verhuren. Een mooi, schoon, groot, nieuw en vrijstaand huis in Gunbarrel. Als het maar in Boulder gestaan had...
Naar ons goede voorbeeld gaat Glen (een van de buurmannen) nu ook beginnen over nieuw tapijt. Hij denkt ook aan verhuizen. Het schijnt zo te zijn dat huisbazen verlies lijden zodra een (gedeelte van) een huis een maand leeg staat. Laat staan twee gedeeltes van een huis!

• 13 Augustus 2007 - 18:07

Agnes Groothuis:

Dag Annemiek en Danko,

Bedankt voor jullie bericht. Het gaat goed met jullie en dat is mooi. Een goed bericht, Annemiek, het afstuderen. Dat is de toch de kroon op het het werk van afgelopen jaren. Wat zullen je ouders ook trots op je zijn. Morgen is je moeder jarig. Alvast de hartelijke felicitaties van ons beiden.
    Ik ben nog in gebreke gebleven te bedanken voor het mooie kaartje voor mijn verjaardag. Hij was er precies dezelfde dag! Prachtig, zo goed getimed.
    Wat mooi dat jullie straks weer naar Nederland komen. Even weer de nestgeur ruiken. Naar ik hoop en denk hoeft dat geen heimwee op te leveren.
    Vooralsnog blijven jullie in Amerika????
    (HET WILDE WESTEN VAN COWBOY BILLY BOEM)

Hier gaat alles goed. Gisteren zijn we een middagje naar het Veenmuseum in Barger-Compascuum geweest. Een museum waar je nog plaggenhutten kunt bekijken. Dat is wel anders wonen dan tegenwoordig!!!
    Het is nog steeds vakantie hier. De basisschool begint volgende week maandag weer en het voortgezet onderwijs een week later. Zelf heb ik nog 2 weken vakantie.

Ook hier hebben we geen spectaculaire dingen meegemaakt. Werken, eten, drinken, slapen, tijd verlummelen etc.
    Vorige week ben ik nog met oma een middagje wezen shoppen in Uelsen, net in Mander over de grens. Het is leuk over de grens te winkelen, andere producten, andere ideetjes. Dat zul jij in Amerika ook wel gehad hebben, maar inmiddels ben je het wel gewend.

Hebben jullie nog wat meegekregen van de brug die is ingestort? Volgens mij was het nog wel een eindje bij jullie uit de buurt!

Nou, ik stop met het gekwaak. We horen wel hoe het verder met jullie gaat.
    Veel succes met afstuderen en werken, eten, slapen etc.

Agnes en Ben