(Ver)koude(n) verjaardag
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
10 Februari 2014 | Verenigde Staten, Boulder
En Danko kwam erachter er een barst zat in het frame van zijn nieuwe mountainbike, dat was een beetje jammer! Gelukkig heeft dit merk een goede garantie en is het wachten nu op een nieuwe nieuwe fiets.
De volgende dag viel de winter in en kregen we een flink pak sneeuw, er viel bijna een voet! (Ja, wij denken tegenwoordig in een mengeling van maten :-)). Goed weer om binnen te blijven, daar hebben we al wel flink wat dagen van gehad deze winter! Er is veel meer sneeuw gevallen en het is ook veel kouder geweest dan de laatste paar jaar. Maar het heeft ook wel wat, zo’n mooi wit laagje over alles heen, helemaal als de lucht hartstikke blauw is en de zon schijnt. We hebben op zondag dan ook genoten van de rit naar Copper, want we gingen skiën! Ze hadden daar bijna een halve meter verse sneeuw, en daar moesten we natuurlijk even gebruik van maken! En bovendien was het de zondag van de Super Bowl, en dus lekker rustig op straat en in het skigebied. Alleen kwamen we erachter dat Copper in vergelijking met de Matterhorn maar klein is! Binnen vijf minuten ben je gewoon alweer beneden, dus je blijft bezig met in de lift stappen. Danko had zelfs al wel genoeg geskied voordat de liften stopten, haha! Maar het was een leuk middagje weg, en eenmaal terug in Boulder zijn we even iets gaan eten bij een brouwerij. Ik had een tegoedbon voor een gratis toetje voor mijn verjaardag, en eenmaal binnen konden we toch echt niet langer om het football heen met alle tv’s overal. En ondanks dat dit jaar het team uit Denver de Super Bowl gehaald had hebben we het maar zoveel mogelijk genegeerd. American football is aan ons niet besteed! Maar we hebben wel lekker gegeten, en daar kwamen we voor!
Op maandag en dinsdag was er meer kou en meer sneeuw en ook hele gave ijskristallen op de voorruit van de auto. Die we nadat we een foto gemaakt hebben er prompt afgeveegd hebben omdat weg moesten. Wel jammer, maar ze waren toch al aan het smelten. En in de dagen daarna werd ik verkouden, en niet zo'n klein beetje ook! En toen zag ik terwijl ik lekker binnenbleef dat ook eindelijk het vogelvoer ontdekt was dat we al een maand aan de schutting hebben hangen (...). Niet door de musjes die daar meestal recht boven zitten, maar door de wijkeekhoorn, die al op de kop hangend zo ongeveer alles in één keer naar binnen heeft gewerkt, grappig! In ieder geval werd het voer eer aan gedaan!
In ieder geval was ik (net) niet verkouden genoeg om me er op vrijdag van te laten weerhouden om nog een verjaardagstegoedbon voor een restaurant te gaan gebruiken. Toen we daar aankwamen was er niet direct een tafel beschikbaar, en dus liepen we even de mall in. Het eerste wat we tegenkwamen was een winkel waar eerst een boekwinkel zat. Van een afstandje leek het een muziekwinkel, maar dichterbij bleek het een tweedehands boeken- en muziek- en spelletjeswinkel te zijn. Heel gevaarlijk, haha! Ik moest dus even naar binnen, en daar vond ik bijna alle boeken die niet langer in druk zijn van een schrijfster die ik graag lees, en vervolgens liep ik met zeventien nieuwe aanwinsten de winkel weer uit! Een onverwacht vroeg verjaardagscadeautje voor mezelf! :-) Ik geloof dat ik binnenkort alweer een extra boekenkast nodig ga hebben, haha! Daarna hebben we erg lekker gegeten, en op zaterdag heb ik monchoutaart gemaakt.
En gisteren was ik jarig! Ik kreeg in het geheel niet ruikende rozen van Danko (hehe, tenminste kon ik weer door mijn neus ademen) en tot mijn sprakeloosheid een naaimachine. Ik ga deze week dus maar eens rondneuzen in de boekenwinkel naar een naaimachine-voor-beginners-boek! Nieuwe gordijnen, here I come :-). En er waren uit de post geviste verjaardagskaartjes en skype- en telefoongesprekken, leuk! Aan het eind van de middag zijn we gaan eten bij een brasserie die we nog maar pas ontdekt hebben (en die er al zit sinds we hier wonen!) en daar hebben we superlekker gegeten! En 's avonds hebben we een feestje gegeven, dat was erg gezellig! Vandaag was het alweer een grijs, koud dagje, dus er staat hutspot met hachee op het menu voor vanavond. En er is nog een beetje taart over voor het toetje, jum!