Bijna Kerstmis
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
23 December 2015 | Verenigde Staten, Boulder
Ik moest echt even nadenken wat we de laatste paar weken eigenlijk gedaan hebben. Ten eerste hebben we natuurlijk Thanksgiving gevierd bij de buren! We werden om drie uur 's middags verwacht, en hebben gezellig met een glaasje wijn en iets lekkers bij de open haard gezeten. We hebben kennisgemaakt met Lindsey (de dochter van Lori en Bill) en Theo (haar vriend), en Theo's moeder, en om half vier konden we aan tafel voor erg lekker eten! Natuurlijk was er kalkoen, en omdat ik als enige gezegd had dat ik wel donker vlees wilde kreeg ik een poot voor mijzelf :-). Verder was er aardappelpuree, mijn broodjes, maisbroodstuffing, een gerecht met spercieboontjes en artisjokken, broccoli met een sausje, gravy, en cranberrysaus met walnoten. Erg lekker, en het was erg gezellig!
Na het eten hebben we een poosje uitgebuikt, thee gedronken, en er was football op televisie voor de liefhebbers, en aan het eind van de middag was het tijd voor het toetje: kersentaart en/of pumpkin pie met slagroom, mmm! We hebben nog lekker wat gekletst en we kregen zelfs nog wat kalkoen mee naar huis, want met z'n tweeën zouden Bill en Lori dat hele beest anders nooit opkrijgen. Dus een paar dagen later hebben we nog een keer kalkoen met wat bijbehoren gehad, lekker en lekker makkelijk!
Op de zaterdag erna hebben we de Camry te koop gezet, en vrij snel waren er al mensen die 'm wel voor veel minder dan onze vraagprijs wilden hebben. Het 'voor een dubbeltje op de eerste rang'-type met zelfs nog zielige verhalen, waar we mooi niet op ingegaan zijn. We gingen natuurlijk niet binnen een paar uur al zakken in prijs! Op zondag belde er iemand die geinteresseerd was zonder onmiddelijk te willen afdingen, Danko heeft met de man afgesproken en toen was de auto verkocht. Lekker snel!Heel grappig zagen we eergisteren terwijl we even een rondje aan het fietsen waren in het noorden van de stad de auto geparkeerd staan, toch wel leuk om te zien!
Het weekend erna kwam Sinterklaas, en daarvoor had ik 's middags mooi tijd om cadeautjes in te pakken en een gedicht te schrijven terwijl Danko de nieuwe auto aan het wassen was. De pakjes heb ik mooi in de open haard uitgestald, en vervolgens duurde het wel een paar uur voordat Danko dat in de gaten had, haha! We hebben onder het genot van gevulde speculaas en pepernoten cadeautjes opengemaakt, leuk en lekker, geef mij maar Sinterklaas in plaats van de Kerstman!
En verder hebben we wanneer het 'warm' genoeg was natuurlijk gefietst, en dat hebben we voornamelijk tussen de middag vanaf het bedrijf gedaan. Er is hier één of andere regel dat gebouwen douches moeten hebben als er meer dan een bepaald aantal mensen in werken, en daar doen wij nu ons voordeel mee, heel handig! En zo kom je ook weer eens langs wat andere weggetjes dan vanaf huis :-). En Danko heeft in de tussentijd tientallen pagina's aan rapporten en een paper geschreven, we zijn uit eten geweest in Black Hawk en we zijn de laatste James Bond-film in de bioscoop gaan bekijken. Koud weer heeft ook zo zijn voordelen!
Met de drukte voorbij zijn we de laatste tijd ook weer een klein beetje na gaan denken over wat we aan ons huis willen veranderen. De ene beslissing is dat al het houtwerk vervangen gaat worden, in plaats van het allemaal met de hand te moeten schuren (en het is een heleboel) in de hoop het opnieuw mooi te kunnen beitsen. Dat is gewoon veel te veel werk! En dan is het de bedoeling om het wit te schilderen, waardoor we wat meer mogelijkheden hebben om de muren een kleurtje te geven. En de andere beslissing is dat we daar (of aan de keuken, of de badkamer) voorlopig nog mooi niet aan beginnen! Wat hoewel we nu even niet op reis hoeven hebben we allebei totaal geen behoefte om dan in plaats daarvan in de rommel te zitten en werkmensen over de vloer te hebben. Alles is hoewel niet per se onze smaak wel functioneel, en dat is goed genoeg voor nu! Ooit komt het er wel van, maar nu dus nog even niet :-).