Nieuwe vloerbedekking!
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
30 Juli 2016 | Verenigde Staten, Boulder
De volgende dagen hebben we ook de vloerbedekking uit de kleinere slaapkamers gehaald, en we hebben de plinten ook maar meteen weggehaald zodat we beter konden stofzuigen tussen de muur en de spijkerstrips waar het tapijt mee vastzat (die dingen zijn herbruikbaar, dus die konden we laten zitten). En ook hier troffen we alleen maar een stoffige ondervloer aan, dat viel ons erg mee! Danko heeft ook het hout aan de zijkant van de trap geschilderd, en dat was direct zo'n verbetering! Het is toch echt wel veel mooier als dat wit is in plaats van een donkerbruine kleur beits!
In het weekend hebben we (natuurlijk) een stuk gefietst, en op zondag hebben we nog weer flink verder gewerkt aan alles dat we wilden doen voordat de nieuwe vloerbedekking gelegd zou worden. We hebben alle kiertjes tussen de vloeren en de muren dichtgekit als een soort van spinnenprefentie, want die beesten blijven we maar overal tegenkomen. En ik heb de kasten uit onze inloopkast gesloopt: ze waren niet tegen mij opgewassen, haha! Ik heb me wel afgevraagd waarom ze ooit vijf centimeter lange spijkers gebruikt hebben om die kasten te maken, want dat maakte het niet makkelijker om alles van de muur te krijgen zonder de gipsplaten te beschadigen. De verrassing hier was dat het eruit zag alsof er ooit een muis onder de schuifdeur tussen de inloopkast en de badkamer heeft gewoond - bah! Nadat we dat snel weggezogen hadden zijn we nog een stukje gaan motorrijden, en dan deze keer met z'n tweeën op Danko's nieuwe motor. Danko heeft ingevoerd dat er een passagier was zodat de motor wist met twee personen rekening te houden, en daarna zijn we via Lyons over de Peak to Peak naar Nederland gereden, en vanaf daar weer naar huis. Dat was leuk! En het was ook lekker fris in de bergen, wel iets van tien graden koeler dan 'beneden' en dat was best aangenaam.
Op maandag en dinsdag hebben we 's avonds verder gewerkt aan het weghalen van de vloerbedekking, en we hebben ook het blik sealer weer teruggebracht naar de bouwmarkt vanwege niet nodig :-). Voor nu hebben we besloten de vloerbedekking in de badkamer nog even te laten liggen, want wat zich daar eventueel onder bevindt daar willen we nog niet mee geconfronteerd worden totdat we daadwerkelijk van plan zijn de badkamer op dat moment ook te verbouwen. Iets in de trant van als je het niet ziet dan is het er niet, ahem!
Op woensdagmorgen kwam om half tien een busje voorrijden met ons tapijt er in een rol bovenop, vastgesjord met een spanband, en drie man om dit te gaan leggen. Drie uurtjes later was dat klaar, en wat is dat een enorme verbetering! Mooi vooral, en het ruikt ook zo lekker nieuw! We kregen dan ook prompt zin om te gaan schilderen, te beginnen met de inloopkast, want dan kunnen we daarna eindelijk de allang gekochte nieuwe kasten daarin gaan zetten. We zijn ondertussen goed in de klus-/opknapstemming! Het andere wapenfeit is namelijk dat de boekenkast in de bibliotheek af is, en dat is ook erg mooi geworden! Op z'n Ikea's is het wel zo dat de kleine deurtjes voor de bovenste planken een nieuwere versie en dus niet hetzelfde zijn als de grotere deuren in de rest van de kast, waar je pas achter komt als je ze uit de doos haalt. Gelukkig valt het niet echt op en ziet het er ook niet gek uit. Nu nog bedenken hoe ik alles erin wil zetten!
Vorig weekend begon wel erg warm. We zijn op zaterdag een klein stukje wezen fietsen, voornamelijk om nieuwe fietsbroeken te testen, maar daar was eigenlijk toch wel een beetje te heet voor. Aan het eind van de middag zijn we nog wel een stuk wezen motorrijden. Gestuurd door wat regenwolken gingen we eerst naar Ward, toen richting noorden omdat er naar het zuiden ondertussen een flinke (onweers)bui hing; eenmaal bij highway 7 was het opgeklaard in Estes Park, en vanaf daar zijn we via Lyons weer naar huis gereden. Heel prettig hebben we behalve een paar spatjes geen regen gezien, terwijl het thuis flink gegoten had terwijl we weg waren.
Op zondag hebben we een rondje door Boulder gefietst, en daarna hadden we met Chelsea en Sergio en Enzo afgesproken om 'naar het strand' te gaan bij het zwemmeertje in onze wijk. Erg gezellig kwam Chelsea's vader die op bezoek was uit Texas ook mee, net zoals Molly met Maryann, Julia en Samantha. De kinderen hebben heerlijk door het water lopen rennen, wat bij lange na niet zo koud was als wij ons herinnerden van die ene keer dat we zijn wezen zwemmen bijna twee jaar geleden. (Dat we alweer zolang in ons 'nieuwe' huis wonen is ergens een heel gek idee!) Sergio en Danko hebben ook even gezwommen, en verder hebben we het gewoon erg leuk gehad. Dat gaan we vaker doen hebben we al afgesproken! Tegen Samantha's bedtijd ging Molly naar huis, en toen Enzo honger begon te krijgen heb ik snel een pan pasta met saus gemaakt en hebben we nog gezellig samen gegeten.
Deze week hebben we mooi verder in huis aangerommeld, en zijn we begonnen de inloopkast te schilderen. Het plafond is af, en de muren zitten ondertussen in de grondverf. Wat een verbetering, en relatief gezien maar zo weinig werk eigenlijk! Terwijl we zo lekker bezig waren hebben we ook bedacht dat we de badkamer eigenlijk grotendeels zelf willen aanpakken. Beetje bij beetje kan dat best, en dat scheelt mooi in dat je niet één of ander (duur) bedrijfje of klusjesman in hoeft te huren en over de vloer te hebben, in de hoop dat die dan net zo precies en netjes te werk zou gaan als we zelf zouden doen. Dan is niet altijd het geval, getuige het feit dat één van de tapijtleggers fijn op de overloop hun stofzuigerfilter stond uit te kloppen bijvoorbeeld.
En ondertussen is het alweer weekend! Danko kwam gisteren terug van een bliksembezoek aan Schenectady in New York, en vanmiddag hebben we voor de tweede keer deze week het verkeer in en rond Denver getrotseerd omdat de Ducati de eerste beurt moest hebben. We prijzen onszelf gelukkig dat we over het algemeen niet door zoveel verkeer hoeven, maar lekker rustig buiten de stad wonen!
31 Juli 2016 - 18:05
Mam.:
Hee Annemiek!
Echt iets voor jullie: met plezier hard aan het werk en daarna resultaat zien. Een grote stap vooruit!
Succes met de inloopkast!
Liefs, Mam. -
01 Augustus 2016 - 05:55
Annemiek Kamphuis:
Dankjewel! Het schilderwerk in de inloopkast is klaar en is erg mooi geworden. Nu 'alleen nog' de kasten in elkaar zetten..