Naar Nederland en naar huis - Reisverslag uit Boulder, Verenigde Staten van Annemiek Kamphuis - WaarBenJij.nu Naar Nederland en naar huis - Reisverslag uit Boulder, Verenigde Staten van Annemiek Kamphuis - WaarBenJij.nu

Naar Nederland en naar huis

Door: Annemiek

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

13 November 2018 | Verenigde Staten, Boulder

Na onze heerlijke vakantie in Italië reden we naar Nederland voor een soort van bliksembezoek, want we hadden er een paar drukke dagen. We kwamen woensdagavond aan, kletsten bij met Ria en Ad onder het genot van een drankje, en op donderdag was Danko druk met het voorbereiden van zijn taken als lid van een promotiecommissie en deed ik onze nog gewenste boodschappen samen met Ria - lekker wandelend in het zonnetje! 's Avonds gingen we gezellig met Carolien erbij uit eten, en de volgende dag stond in het teken van de promotie. Danko moest eerst 's ochtends nog een seminar geven op de UT, en daarna was het tijd voor het hele officiële gebeuren rondom de promotie, wat Danko deze keer dus van de andere kant zag. Die hele ceremonie heeft toch wel wat bijzonders! Na de diploma-uitreiking was er een borrel, en 's avonds mocht ik onverwacht mee naar het commissie-etentje, erg leuk en lekker en gezellig! We hebben het op het feestje vervolgens niet te laat gemaakt, want op zaterdag hadden we eerst afgespoken met Sandra en Chiel, aan het eind van de middag zijn we uit eten geweest met Daan, en daar weer na hadden we met Ad en Ria afgesproken wanneer we weer thuis zouden zijn zodat we op toen alweer onze laatste avond in Denekamp samen nog iets konden drinken. Voor we het wisten was het dus alweer tijd om koffers in te pakken en afscheid te nemen, en gingen wij min of meer weer op weg naar huis. Wel met eerst nog een bezoekje aan Hetty en Chris inclusief even samen uit eten, en daarna door naar het vliegveld in Düsseldorf voor onze laatste nacht in Europa. Op maandag vlogen we weer naar huis, en waren we 'opeens' weer aan de andere kant van de oceaan. Dat is altijd weer even wennen, en na de heel fijne vakantie was het helemaal weer even omschakelen!

Er was meer dan genoeg om ons mee bezig te houden op het werk, en omdat het alweer vroeger donker werd en best afkoelt aan het eind van de middag, en het handiger uitkwam hebben we ook weer vanaf het werk gefietst. We hadden wel even wat moeite om te bedenken waar naartoe dan, want de keuze thuis (deze saaie rechte weg of die saaie rechte weg) is weer even wennen na alle fietsluxe op vakantie! Op vrijdag fietsten we Flagstaff op, en terwijl we het geluk hadden precies tussen twee buien door te fietsen kelderde de temperatuur binnen een half uur van tweeëntwintig naar vijftien graden, dat was een aparte gewaarwording! 's Avonds was het nog maar acht graden, begon het met miezeren en regenen, en dat hield de rest van de week aan.

In het weekend hebben we onze open haard voor het eerst weer aangestoken, en zijn we op zaterdag op het trackje wezen motorrijden waarbij Danko zijn nieuwe pak kon uitproberen en ik dat toch nog maar even niet deed. Ik vond het veel te koud voor een geventileerd pak en haalde ik plaats daarvan voeringen en mijn verwarmde vest tevoorschijn. Op zondag zijn we om te beginnen op cadeautjesexpeditie geweest voor Vincenzo en Vivianna. Dat was even zoeken, maar we vonden uiteindelijk leuke dingen die een schot in de roos bleken te zijn. Dat was toch wel erg leuk :-). En verder was het feestje die middag erg leuk en gezellig, het was ook alweer een poos geleden dat we iedereen gezien hadden!
We hadden vanwege een feestdag een lang weekend waardoor we op maandag tijd hadden iets aan onze kapotte kleine koffertjes te doen. Poging twee, want de dag ervoor wilde degene die ons 'hielp' in de winkel ons niet verstaan, en werd er op bitse wijze meegedeeld dat ze niks kon doen. Hoe anders was dat een dag later, waar we een vriendelijk iemand troffen die zei dat hoewel je na een bepaalde tijd dingen niet meer terug kunt brengen (wat wij wel wisten), zij die dingen wel terugnemen als het kapot is en onder garantie hoort te vallen. Dat was nog eens een verschil! We zochten nieuwe koffertjes uit, en gingen ook even naar de bouwmarkt voor wat spullen om onze Delftsblauwe tegeltjes mee aan de muur te zetten. Dat is erg goed gelukt en ziet er hartstikke leuk uit al zeggen we het zelf! We hadden er twee extra besteld omdat we wilden kijken wat het mooiste zou staan, en we bedachten dat we met de overgebleven tegels een leuk accentje in de douche kunnen maken in onze op te knappen badkamer.

Het natte weer was in ieder geval goed om flink produktief te zijn op het werk, en toen het op vrijdag negentien graden werd namen we een dagje vrij om op het circuitje te spelen. Nu was het warm genoeg dat ik ook mijn nieuwe pak uit kon proberen, en dat is fijn!! Helemaal goedgekeurd, en het ziet er ook nog eens cool uit al zeggen we het zelf, haha! Op zaterdag gebruikten we het mooie weer voor een rondje met de Porsche en een fietstochtje naar Jamestown, en toen was het weer gedaan met de pret want een dag later viel er een dikke 20 (!!) centimeter sneeuw en vroor het 's nachts meer dan tien graden graden. De winter laat vroeg van zich horen dit jaar! Deze eerste sneeuw was een maand eerder dan vorig jaar en zelfs twee maanden eerder dan het jaar daar weer voor, en niet tot onze blijdschap om het zo maar te zeggen. Een heel apart effect van die vroege kou en sneeuw was dat een bepaald soort bomen in anderhalve dag hun nog maar een klein beetje verkleurde blad allemaal in één keer lieten vallen. Zoiets hadden we nog niet eerder meegemaakt, en er lag me toch een partij blad onder dat soort bomen!

De dag na de sneeuwbui was het met alle smeltende sneeuw ongeschikt om vanaf het werk te fietsen, en een mooie gelegenheid om maar eens een grote ronde boodschappen te doen. Dat is natuurlijk helemaal niet interessant, behalve dat ik mijn hoofd stootte en daarna proefondervindelijk vast kon stellen dat je daar dus inderdaad een hersenschudding van kunt krijgen. Ik heb dat eerder gehad en herkende wel wat er was toen ik dinsdags een groot gedeelte van de dag heb geslapen, en in de dagen erna het licht te fel was, geluiden te hard, en dingen als lezen en tv kijken niet prettig.

Het weer was ondertussen van dat perfect mooie nazomer weer: een lekker temperatuurtje, onbewolkt, precies zoals ik het het liefste heb alleen had ik er nu niet veel aan. Danko maakte er op vrijdag gebruik van door een dagje vrij te nemen en naar het circuitje te gaan, en ik fietste eens voorzichtig een klein rondje want ik voelde me ondertussen een heel stuk beter. Het rustig een rondje fietsen hebben we een dag later samen herhaald, en op zondag bleek dat dat toch niet zo goed was bevallen. Ik heb die week maar een regime van niet lezen, geen tv of andere beeldschermen en niet sporten ingesteld. Dat leek me verstandig, maar het was ook saai! Als we ons een enkele keer eens niet lekker voelen dan pak je iets te lezen of je kunt mooi bankhangen en een film kijken, maar dat ging dus even niet. Vandaar ook de onbedoelde radiostilte, ik heb nog nooit zolang niks nieuws geplaatst hier!

• 15 November 2018 - 10:40

Mam.:

Dag Annemiek,
    Leuk om weer iets te lezen.
    Wat een pech om door je hoofd te stoten een hersenschudding op te lopen! Heel fijn dat jouw klachten inmiddels veel minder zijn geworden.

Liefs, Mam.

• 15 November 2018 - 14:38

Annemiek Kamphuis:

Dat was inderdaad domme pech! Gelukkig is het ondertussen voorbij :-).