Leuke dagen in Nederland
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
09 September 2022 | Nederland, Denekamp
Eenmaal terug in Nederland moesten we even een dagje bijkomen van al het gevlieg (letterlijk en figuurlijk) van de anderhalve week ervoor. Danko zei het nog het beste, het voelde een beetje alsof we uit de draaimolen waren gevallen. We hebben op zondag eerst maar eens zeer op ons gemakje ontbeten en koffie gedronken, daarna een klein rondje gewandeld en ‘s middags zijn we op een fijn prutteltempootje een rondje wezen fietsen. Via Lattrop richting Oud-Ootmarsum, en over het Springendal via Vasse naar Ootmarsum waar ik er nog in slaagde twee hele leuke cadeautjes te vinden. Voor de VVV stond een olifant van de Elephant Parade, en binnen hadden ze daar oh-zo-schattige beeldjes van. Alleen konden we die op de fiets niet zo goed meenemen. Ria had toen we weggingen al gezegd dat zij het in dat geval wel wilden komen ophalen, en die hulp hebben we inderdaad maar ingeroepen. Dat was direct ook een mooie gelegenheid om bij de brouwerij even samen op het terras te zitten om koffie te drinken met appeltaart erbij, al had dat wel tot gevolg dat Ad het laatste stuk van de Formule 1 moest missen. Dat was leuk en semi-onverwacht en gezellig! We zijn binnendoor teruggefietst en waren mooi op tijd thuis zodat ik even kon opfrissen en daarna op tijd bij het restaurant kon zijn waar ik met Kelly en Jessica had afgesproken. We hebben echt supergezellig samen gegeten en een hele leuke avond gehad! Eenmaal thuis bleek Antoon op bezoek te zijn, die eigenlijk op het punt stond naar huis te gaan. Tenminste hadden we elkaar nog even gezien!
Op maandag konden we onze huurauto ophalen en zijn we ’s middags naar Hetty in Chris gereden. Dat hadden we al eerder willen doen maar dat liep even anders de eerste dagen dat we in Nederland waren. Het was fijn ze weer te zien en we zijn ’s avonds leuk uit eten geweest in Kevelaer wat erg voor herhaling vatbaar was.
De dag erna hadden we geen planning. Ik heb een beetje langer geslapen en daarna zijn we aan het eind van de ochtend een fijn stuk wezen fietsen voordat het echt warm begon te worden. Eerst richting Rossum, daarna door Weerselo en Saasveld, met een stop op een bankje in wat Albergen bleek te zijn om even een banaan te eten. Daar hebben we maar even gekeken hoe we weer terug moesten fietsen, want de eerste helft hebben we maar gewoon wat gedaan zonder eigenlijk te weten waar we waren of waar we naartoe gingen, haha! Hier eens links en daar eens rechtdoor over allerlei hoofdzakelijk kleine weggetjes, dat was leuk! Daarna waren we wel toe aan de lekkere harde broodjes die er bleken te zijn, en zijn we na het eten zelfs allebei even in slaap gevallen. Ad was ’s middags gaan fietsen, en nadat wij eens gedoucht hadden zijn we met Ria naar het Springendal geweest waar we gezellig even op een terrasje gezeten hebben, om de rondscharrelende kippen gelachen hebben en ook even naar de geitjes zijn wezen kijken. Een heerlijk luie middag :-).
Op woensdagmorgen zijn wij allebei een rondje wezen fietsen, was er de luxe van zoute haring tussen de middag, en ’s middags zijn we met Ria en Ad wezen wandelen bij het Lutterzand. Gelukkig was het niet meer zo heet zodat we fijn een rondje konden lopen en daarna ook nog even bij het Paviljoen op het terras konden zitten. We hadden het precies goed getimed zodat we even ergens iets konden eten voordat Ria naar een vergadering moest, en ’s avonds zijn we naar Geesteren geweest voor de andere Ria haar verjaardag, zo gezellig en zo leuk dat dat eens een keer kon!
Gisteren gebruikten we de regenachtige ochtend om een beetje te werken en reden we aan het begin van de middag naar Daan. We hebben hem meegenomen om een beetje te winkelen waar hij twee mooie nieuwe broeken en truien rijker van werd en daarna konden we nog fijn een poosje buiten in de tuin zitten kletsen. Dat was leuk! Daarna reden we naar Enschede waar me met Carolien en Michiel hadden afgesproken om uit eten te gaan. Dat was erg gezellig, en wat kun je toch overal lekker eten in Nederland!
Vanmorgen was het na wat heen en weer schuivende voorspellingen gelukkig droog en ben ik heerlijk een stuk wezen hardlopen. Ondanks dat ik wel kon merken dat ik niet heel fris was bleek ik achteraf de snelste tijden voor twee mijl en vijf en tien kilometer gelopen te hebben, dat was een leuke verrassing! Danko ging fietsen, en omdat het nu nog kon en ik gewoon móest heb ik nadat ik had ontbeten ook nog een klein rondje gefietst. Wat is het toch dat ik al heimwee heb voor we zelfs nog maar uit Nederland zijn vertrokken! ’s Middags kwamen Hetty en Chris en konden we met z’n allen gezellig een poosje zitten kletsen. Daarna hadden we nog een paar klusjes af te werken. Even een paar pakketjes terugsturen, een paar laatste boodschappen, en ik kocht een racefiets zodat ik in het vervolg hier mijn eigen fiets heb :-). Ik ben er blij mee!! Net zijn we nog gezellig met Ria en Ad uit eten geweest, een nostalgisch ritje in de spin op de kermis ging niet door vanwege de regen, en daarna hebben we onze koffers even ingepakt. Morgen gaan we op vakantie!
10 September 2022 - 12:08
Bernadette Eaglen :
Moest wel even lachen bij de laatste zin.Na de vakantie hier nog weer op vakantie?
Edoch, veel plezier in Italië. -
10 September 2022 - 17:16
Mam.:
Annemiek,
Papa en ik vonden het heel mooi dat jij en Danko er weer waren. We hebben genoten van de gewone dingen en van speciale momenten als jullie daar tijd voor hadden. Geniet van jullie fietsvakantie na de drukke weken.
Knuffel. -
12 September 2022 - 12:33
Annemiek Kamphuis:
Hahaha, ja de laatste week in Nederland was ook al wel vakantie natuurlijk!
Wij hebben er ook van genoten om samen dingen te doen, al lijkt er toch altijd weer te weinig tijd! We hebben gisteren al genoten van een flink stuk fietsen en dat gaan we vandaag ook weer doen :-). Liefs!