Alweer in Nederland!
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
29 April 2023 | Nederland, Denekamp
Vorige week woensdag gingen we alweer op reis, maar omdat we pas rond een uur of vier hoefden te vliegen hadden we de ochtend nog mooi voor onszelf. Danko is wezen fietsen en ik heb nog krachttraining gedaan, want dat paste qua tijd precies. Daarna reden we naar het vliegveld, waar we net voordat we in gingen checken zagen dat onze vlucht naar Minneapolis flink vertraagd was, en het maar de vraag was of we dan onze vlucht naar Amsterdam nog wel zouden halen. Danko heeft even met Delta gebeld, ons omgeboekt, en zo gingen we via Salt Lake City, en met KLM, tot onze grote tevredenheid!
Na een prima vlucht waren we de volgende dag halverwege de middag op Schiphol, waar we eerst eventjes langs de museumwinkel gelopen zijn om het olifantje te aaien en we daarna even de tijd genomen hebben om iets te eten. Het ‘even de huurauto’ ophalen duurde allemaal wat langer omdat we een paar uur later waren dan we hadden geboekt, ‘onze’ auto ondertussen weg was en het even duurde voor er een goed alternatief was. Ons plan om met Monique koffie te gaan drinken wanneer we in Den Haag waren aangekomen hebben we maar veranderd in samen eten, wat we erg gezellig gedaan hebben in Scheveningen met uitzicht op zee en de zonsondergang. Zo leuk dat dit zo even kon, want het was wel even geleden dat we elkaar gezien hadden!
De volgende ochtend hadden we een afspraak om een visum voor China aan te vragen. Ik had alle benodigde papieren in een mapje bij me, maar het was maar goed dat het Danko te binnen schoot om onze paspoorten mee te nemen, want daar had ik echt even totaal niet bij stilgestaan, hahaha! Maar goed dat we er van tevoren achter kwamen! Een uurtje later hadden we ons interview gehad, waren de visums goedgekeurd, en kwamen we erachter dat ze inderdaad je paspoort naar je terug kunnen sturen, maar dat dat dan wel tien werkdagen duurt, tijd die we niet hadden. Gelukkig waren er mensen van een visumaanvraagbureau die dit wel voor ons konden doen, als we nog even langs hun kantoor konden gaan om een benodigd formulier in te vullen. Wat moet dat moet, we waren allang blij dat we niet vanuit Denekamp nog een keer naar Den Haag op en neer zouden hoeven!
Eenmaal terug in het hotel hebben we even ergens een broodje gekocht, en zijn we nog even langs Paleis Noordeinde gelopen omdat we daar erg dicht in de buurt waren. Gevolgd door een klein rondje de benen strekken langs het Binnenhof en daarna gingen we op weg naar Sandra en Chiel waarmee we hadden afgesproken om uit eten te gaan. Dat was erg gezellig en erg lekker, met als toegift de werkelijk enorme onweersbui die overkwam toen we zaten te eten. Een goede reden voor een toetje, want anders zouden we volkomen doorweekt zijn in de paar meter tussen het restaurant en de parkeerplaats! En daarna op weg naar de eindbestemming: Denekamp, waar we het allemaal fijn vonden elkaar weer te zien, maar het ook voelde alsof we er vorige week nog waren!
En toen was het weekend, zonder plannen of verplichtingen en hebben we ons dus niet drukgemaakt in de ochtend. Het zou ’s middags wel gaan regenen, dus aan het begin van de middag zijn we vertrokken voor een lekker lang stuk fietsen, dat was fijn!
De volgende ochtend had ik de wekker gezet om voordat het te warm werd een stukje te gaan hardlopen, gevolgd door ook nog een klein rondje fietsen toen Danko dat ging doen omdat het zulk lekker weer was en het die dag nog kon. Aan het eind van de middag kwamen Carolien en Michiel, en die hadden tot onze verrassing het bovenste stuk van hun bruidstaart bij zich dat we met ons zessen opgesmikkeld hebben. Verder hadden we een supergezellige middag waarbij het voor we het in de gaten hadden al avond was, we fijn samen gegeten hebben en het hartstikke leuk was hun eerste trouwdag zo samen te vieren!
Op maandagavond had ik met Jessica en Kelly afgesproken, zo gezellig en voor we het wisten hadden we de hele avond al weggekletst, zo leuk! Op dinsdagmiddag kwamen Hetty en Chris, zijn we ’s avonds gezellig met z’n zessen uit eten geweest en was er toen wij weer thuis waren nog tijd genoeg om voor het eerst sinds tijden Carcassonne eens uit de kast te trekken. We hadden het allemaal niet meer gespeeld sinds Ria en Ad bij ons waren dus we moesten er eventjes weer inkomen maar dat was leuk! Woensdag begon ik nog een keer met een rondje hardlopen, en het is toch wel apart hoeveel makkelijker (en sneller) dat gaat hier op zeeniveau dan thuis! ’s Middags hadden we bij Daan afgesproken en we zijn ’s avonds gezellig samen uit eten geweest. Eenmaal weer thuis zei Daan dat hij nog foto’s had van zijn tijd in militaire dienst. Die wilden wij natuurlijk wel zien! En zo hebben we met z’n drieën op de bank foto’s zitten kijken, zo leuk!
Op Koningsdag hebben we ’s ochtends met Ad en Ria taart gegeten ter ere van de gelegenheid en ’s middags zijn we een stuk met Michiel mee richting Assen gefietst. Na iets van een uur zijn we afgebogen om weer naar Denekamp terug te fietsen, waarbij het zo uitkwam dat we en niet genoeg te eten bij ons hadden, we allebei onze pinpas vergeten waren, we niks tegenkwamen waar je even op een terrasje had kunnen zitten en het daar ook het weer niet meer voor was. Ik was volkomen leeg toen we na net iets minder dan honderd kilometer weer thuis waren, dat is me al in tijden niet gebeurd! We konden mooi even met Ad en Ria die ook net thuis waren een poosje in de serre zitten om weer op te warmen, en we zijn voor Nederlandse begrippen erg laat maar wel erg lekker nog uit eten geweest.
Na die lange fietstocht was het wel prima dat het gisteren koud en regenachtig was, al heb ik nog wel krachttraining gedaan ’s morgens. Een beetje beweging was ook wel fijn! En de rest van de dag was prima geschikt om te werken, onderbroken door koffiepauze toen Evert even kwam aanlopen, dat was gezellig! ’s Avonds hadden we met Anna afgesproken om uit eten te gaan, dat was ook erg gezellig en leuk en lekker en uiteindelijk lagen we toch weer een stuk later in bed dan we ons voorgenomen hadden. Vanmorgen stond de wekker dus maar ietsjes later. We zijn vanmiddag nog een lekker lang stuk wezen fietsen, en wat kan dat hier toch mooi! Zoveel leuke weggetjes met uitzicht op koeien tussen de paardenbloemen en boerderijtjes tussen het groen :-). Toen het me te binnen schoot dat ik had gelezen dat vandaag de Batavierenrace gelopen werd besloten we naar Enschede te fietsen om eventjes te gaan kijken. Negentien (!) jaar geleden ontdekten wij tijdens de Bata dat we elkaar leuk vonden, dus dan zou het leuk zijn nu iets van de laatste etappe te zien! Alleen bleek het tijdschema ondertussen veranderd waardoor er op de campus nog niks te doen was toen we daar waren. We zijn naar het eindpunt van de etappe ervoor gefietst om toch eventjes te kijken, dat was grappig! Daarna zijn we binnendoor teruggefietst naar Denekamp en zijn we nu voor de verandering maar weer eens koffers aan het inpakken. Met op de planning straks nog een spelletje Carcassonne!