Brainard Lake
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
15 Augustus 2009 | Verenigde Staten, Boulder
Het was hartstikke druk op het vliegveld, het had de hele middag geregend en het leek erop dat het vliegveld een poosje dicht was geweest vanwege het weer. Er was een file door de normaal tamelijk lege 'lang wachten' parkeerplaats (waar je kunt staan als je te vroeg bent om iemand op te halen), er stond een lange rij auto's voor het punt waar je aangekomen mensen kunt ophalen en de economy lots (de goedkoopste parkeerplaatsen) waren vol. Ik heb de heren dus maar afgehaald bij departures, want daar was tenminste geen file!
Vrijdagmiddag zijn we met de auto naar Brainard Lake gereden om te gaan mountainbiken. Het was namelijk veel te warm om rond Boulder te fietsen en op meer dan 3100 meter is het dan beter uit te houden! Het plan was om het Sourdough Trail te fietsen maar dat vond ik veel te rotsig. Danko had er met zijn nieuwe mountainbike niet zo'n last van, maar ik (zonder achtervering) wel! Na een poosje zijn we dus maar omgekeerd en zijn we een ander paadje ingegaan. Het verschil met het eerste paadje was dat Danko nu ook niet meer kon fietsen, haha! Na anderhalve kilometer bergop lopen kwamen we bij een zandweg uit waar je een paadje kon nemen dat naar het meertje ging en dat zag er een stuk berijdbaarder uit. Tenminste in het begin, want ik heb daar ook weer een mooie wandeling gemaakt. Ik was in ieder geval blij toen we bij Brainard Lake waren en weer over de weg konden! (Er loopt ook gewoon een asfaltweg het park in, maar aangezien we eigenlijk van plan waren een hele andere kant op te fietsen...)
's Avonds zijn we bij de Cheesecake Factory uit eten geweest om te vieren dat de drukte nu eindelijk voorbij is. We konden lekker buiten op het terras zitten en mensen kijken, dat is toch altijd erg leuk!
Zaterdag hadden we het briljante idee om te gaan winkelen. We zijn begonnen bij de REI (een buitensportwinkel) waar Danko een nieuw thermarest matje gekocht heeft, en daarna zijn we via een schoenenwinkel naar de mall in Broomfield gegaan. Na een paar winkels zonder leuke kleren begon onze zin om te winkelen wel te verdwijnen (wat is dat toch met malls?) en toen we echt geen zin meer hadden zijn we maar een ijsje gaan eten zodat we toch nog iets gekocht hadden. Voorlopig zijn we in ieder geval weer genezen van het idee om naar de mall te gaan!
Zondag hebben we 'garagedag' gehouden en hebben we drie fietsen, twee motoren en een auto gepoetst/gewassen. Danko was zo aardig om mijn racefiets schoon te maken (dat was erg nodig, maar ik heb een grote hekel aan fiets poetsen) en ik heb in ruil de V-Strom gewassen (waar Danko op naar Tucson geweest is, dat was er aan te zien!). Omdat we geen zin hadden om te koken hebben we lekker gebarbecued. Dat was de eerste keer dit jaar, om wat voor reden dan ook doen we het bijna nooit terwijl het helemaal geen moeite kost! We hebben lekker met een drankje erbij buiten gezeten en gekeken naar de grote regenwolken die overal om Boulder heen gingen maar waar we geen last van gehad hebben. En we hebben lekker gegeten! Knoflookbrood, hamburgers en met zelfgekweekte kruiden gepofte aardappels, hmmmm :-).
Afgelopen woensdag is Danko met de crossmotor in de bergen gaan spelen, eerst van Boulder naar Rollinsville en vanaf daar over de bergen naar Alice, over Jones Pass weer een andere berg op en uiteindelijk over de snelweg weer naar huis om voor het donker weer thuis te zijn. Ongeveer zeven uur nadat hij vertrokken was, was hij weer thuis, met een heleboel mooie foto’s!
Het prettige nieuws is verder de wonderbaarlijke wederopstanding van mijn laptop :-D. Ik stond op het punt om 'm uit elkaar te gaan schroeven toen Danko vond dat ik eigenlijk nog een keer moest proberen om 'm op te starten met de oude harde schijf erin, en zowaar! Whoohoo! In plaat van een nieuwe te kopen hoefde ik dus 'alleen maar' alles opnieuw te installeren, want Windows had zichzelf om zeep geholpen door die vervelende updates. Maar hij doet het in ieder geval weer!
15 Augustus 2009 - 20:09
Mam.:
Hee Annemiek!
Wat fijn dat Danko eindelijk meer tijd voor zichzelf heeft; geniet er samen maar van! Hopelijk blijft het nog lang zomers.
Prachtig gebied zeg waar jullie geweest zijn met de mountainbike, maar wat een woestenij waar jij daar loopt met je fiets! Zelfs als wandelroute nog haast niet te doen.
Hou je goed; liefs, Mam -
16 Augustus 2009 - 20:56
Bernadette:
Dag Annemiek,
Wat een prachtige plaatjes van een prachtige omgeving. Ik kan me voorstellen dat je er elk vrij moment van wilt genieten.En wat die mall betreft, vreselijk. Zelfs bij Albert Hein word ik al tureluurs van al die toetjes en kan ik bijna de gewone halfvolle yoghurt niet meer vinden.
Gisteren aten we bij Marjolein en zaten we in de rook en de geur van de barbecue van de buren.Nederlanders kunnen niet barbecuen en laten het vlees aanbranden.Ging het bij jullie wel goed?Amerikanen zijn immers deskundig op dit gebied.
Groeten aan Danko en geniet van jullie glimmende voertuigen.
Bernadette
17 Augustus 2009 - 19:23
Annemiek Kamphuis:
Het was inderdaad niet erg begaanbaar op dat paadje, maar het was er wel mooi! Ik hoef er alleen niet nog een keer langs te ‘fietsen’, haha!
Het grootste nadeel aan de mall vind ik dat het er ruikt naar van die veel te zoete popcorn met boter, echt zo’n hoofpijnlucht, bleh.
Jammer dat jullie mochten meegenieten van het aangebrande vlees van de buren. Ons eten was prima gelukt en erg lekker, zo heel erg moeilijk is het ook niet :-)