Nieuwe mountainbike!
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
27 Augustus 2010 | Verenigde Staten, Boulder
Twee weken geleden zijn we met Keith (onze nieuwe overbuurman) een stuk gaan fietsen. Voordat hij en Michelle bij ons in de straat kwamen wonen hadden ze al een paar maanden ergens anders in Boulder gewoond, maar omdat ze erg druk waren geweest met verhuizen, een huis zoeken en zwanger zijn, was hij nog niet echt met zijn fiets de bergen in geweest. Erg leuk dus om hem op sleeptouw te nemen en zijn reacties te horen! De dag voor wij naar Washington gingen is hun dochtertje een maand te vroeg geboren, dus na het fietsen hebben we Riley bewonderd (zoo klein!). Porter (hun hond) was vooral geïnteresseerd in de knuffel die we voor haar gekocht hadden, erg grappig! Als ik had geweten dat de hond alle knuffels wil stelen had ik er twee gekocht, haha! 's Middags zijn we met Matthew en Elizabeth gaan zwemmen in het Boulder Reservoir. Dat is één van de drinkwaterreservoirs van Boulder niet al te ver van ons huis en in al die tijd dat we hier al wonen waren we daar nog nooit wezen zwemmen. We hebben heerlijk in de zon/schaduw gelegen, een beetje geslapen en liggen lezen, en natuurlijk een beetje gezwommen. Helemaal niet verkeerd!
In dezelfde week heeft Danko een reserve-onderdeel voor zijn mountainbike gekocht, zoals hij dat noemt. Ik kreeg de omschrijving dat het grappig was, en dan moest ik raden wat hij gekocht had. Nadat ik ongeveer alle onderdelen had opgenoemd (ook dingen waarvan je niet meer echt kunt zeggen dat het een reserveonderdeel is, zoals nieuwe wielen) had ik het nog steeds niet geraden. Een nieuw frame valt bij mij dan ook niet echt in de categorie 'reserveonderdeel', haha! Danko had op eBay een advertentie gevonden van iemand die geld nodig had en dus maar zijn nog ongebruikte frame ging verkopen voor een wel erg lage prijs. Voor nu hangt het nieuwe onderdeel in de kelder aan de muur als wandversiering!
Vorige week vrijdag zijn we samen met Tony een stuk gaan mountainbiken. Dat was voor het eerst sinds we in Crested Butte waren, dat was dus al wel weer even geleden! Aan het begin van de zomer zijn een stukje ten zuiden van Boulder een paar wandelpaden opengesteld voor fietsers. Ik was er nog nooit geweest maar Danko en Tony al wel, en nu kwam het er eindelijk eens van om er samen naartoe te gaan. Danko had van tevoren al wel gezegd dat het paadje er niet meer zo mooi bij lag als in het begin, en het was inderdaad behoorlijk rotsig op sommige stukken. Het is als je net een eind omhoog gefietst bent wel jammer als je dan niet hard omlaag kunt gaan, en eenmaal beneden had ik wel een beetje genoeg van mijn fiets-zonder-achtervering.
Je kunt hier prima fietsen zonder achtervering (behalve op sommige paadjes, het heet hier niet voor niks de Rocky Mountains!), maar het wordt wat minder leuk als de rest die vering wel heeft en je daarom altijd een stuk langzamer bent. Zaterdag zijn we dus gewoon om te kijken maar eens bij een paar fietsenwinkels naar binnen gelopen. Eerst bij de Sports Garage, die als enige in Boulder Rocky Mountain verkochten (het merk dat Danko heeft), maar dat verkochten ze ondertussen niet meer. Nadat ze daar geprobeerd hadden mij een veel te grote maat fiets aan te smeren zijn we weggegaan, want dat konden we niet erg op prijs stellen! Bicycle Village had wel uitverkoop maar niks dat interessant was, en nadat we op zondag eerst op internet naar fietsen gekeken hadden zijn we naar University Bicycles gegaan. We hadden bedacht dat een Specialized Stumpjumper Elite wel leuk zou zijn om eens uit te proberen. Ik was niet echt van plan om direct al een nieuwe fiets te kopen, maar om nou precies de fiets die erg lekker reed en die ik wel graag wilde hebben en die ook nog eens in de aanbieding was in de winkel achter te laten is ook weer zoiets! Ik ben dus eindelijk gezwicht voor een full suspension, en in plaats van alleen een geveerde voorvork heb ik nu ook achtervering, wat een uitvinding is dat zeg! En verder nog een paar leuke extra's zoals een voorvork waarvan je de veerweg op drie hoogtes kunt instellen en schijfremmen in plaats van velgremmen. Blij! :-D
Eergisteren zijn we ongeveer hetzelfde rondje nog een keer gaan fietsen, en wat een verschil zeg! Rotsige paadjes zijn een heel stuk leuker om overheen te fietsen, je kunt gewoon over grote stenen heen fietsen in plaats van er omheen te moeten en deze keer kon ik ook lekker van de heuvel afstuiteren, helemaal goed!
28 Augustus 2010 - 19:20
Mam.:
Hallo Annemiek!
Je weet het ondertussen al, maar deze keer ga ik natuurlijk voor de foto's! Ik heb ze al opgeslagen!
Knuffel, Mam. -
29 Augustus 2010 - 13:26
Willem:
Mooie fiets en leuk verhaal Annemiek. Het leven is voor jullie toch nog iets meer dan kamperen, fietsen en zwemmen? Hoe gaat het met je werk. Kun je daar iets over vertellen. Ik lees nog steeds met veel aandacht je verhalen.
groet uit een nu erg nat Nederland. De Dinkel is stevig over de oevers gegaan zag ik toen ik vandaag mijn fietstocht naar Gildehaus maakte.
hartelijke groet,
Willem -
31 Augustus 2010 - 14:41
Carolien:
Je mountainbike is zilver! Op de foto in je mail leek ie wit. Vind dit toch stiekem wel mooier ;)
Studie is weer begonnen vandaag. Dus maar eens verder lezen in een artikel.
Zal snel een keer mailen - te lang geleden!
Liefs en grote knuf! -
01 September 2010 - 00:37
Annemiek Kamphuis:
Hehe, wil je de foto van de sprinkhaan ook in het originele formaat hebben mama? :-)
En ja, ook hier wordt door de week gewoon gewerkt! Het bevalt goed en het is nog steeds lekker afwisselend, maar ik vind het leuker om over andere dingen te schrijven dan over werk als ik eenmaal thuis ben.
Ik had in de krant al gezien dat er flink wat wateroverlast was. Als het waterpeil van de Dinkel de Volkskrant haalt moet het wel erg hoog gestaan hebben!
Ik vind zilver ook mooier dan wit! Hier zijn de studenten ook weer terug, dat is weer even wennen na de rust van de zomer. Sterkte met je artikel!