Drukte!
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
22 Februari 2012 | Verenigde Staten, Boulder
Het weekend hebben we besteed aan winkelen. Als je je hier aanmeldt bij winkels en restaurants krijg je vaak op je verjaardag kortings- of waardebonnen. Ik had me het afgelopen jaar een keer voor een heleboel zaken opgegeven, en dus hadden we flink wat bonnen om te gebruiken! Nadat we op zaterdag een beetje van de Keizersrace gekeken hadden zijn we begonnen in de World Market. We gingen naar binnen voor iets lekkers, en we kwamen naar buiten met nieuwe borden, extra wijnglazen, en een wijnrek. Daar waren we al een poos naar op zoek (en dan vooral iets dat mooi was en niet schrikbarend duur), en nu vonden we het dus allemaal tegelijkertijd! Daarna wilden we koffie gaan drinken (ik had een bon voor een gratis drankje bij Starbucks), maar daar zat het vol. Ik ben mijn bon voor Victoria’s Secret maar even gaan gebruiken en daarna zijn we naar de Apple-winkel gegaan voor een bedrijfscomputer. Ik werk op de universiteit al een poosje met een Mac, en nu zijn we dus allebei bekeerd, haha! We zijn nog even een winkel ingegaan voor een papierversnipperaar, maar dat was geen success. Ondertussen was het etenstijd en daar konden we weer een andere kortingsbon voor gebruiken, waardoor we maar één steak hoefden te betalen :-). ‘s Avonds hebben we bij Sergio en Chelsea een film gekeken, en op zondagochtend was ik uitgenodigd voor de baby shower van Michelle, onze overbuurvrouw die zwanger is van een drieling. Het was erg gezellig, we hebben lekker gelunched en daarna was het tijd om cadeautjes uit te pakken die allemaal goed in de smaak vielen. Ik had nu geen ooievaar geknutseld omdat ze met drie kindjes op komst gewoon nu dingen nodig hebben, en niet pas wanneer ze na de geboorte toe zijn aan visite. Er kan altijd nog een klein ooievaartje bij de beschuit met muisjes!
‘s Middags hebben we onze winkelexpeditie voortgezet, want we wilden even naar een buitensportwinkel omdat die uitverkoop hadden. Daar stonden we zo weer buiten, en omdat we er toch waren zijn we ook de winkel ernaast (een soort Blokker) maar even binnengelopen. Daar vonden we zowaar een papierversnipperaar in de aanbieding, en mooie diepe borden, want die hadden ze bij de World Market niet. Hier hadden we ook een hele stapel kortingsbonnen voor, want deze winkel stuurt die om de zoveel tijd met de post. Het mooie is dat ze ook verlopen bonnen aannemen, dus we kopen daar nooit iets voor de volle prijs omdat we meer bonnen hebben dan we ooit opkrijgen. Handig! Daarna zijn we naar de mall gegaan. Meestal vinden we daar niet wat we gehoopt hadden en vragen we ons af wanneer we eens afleren er naartoe te gaan (meestal onder een hoop gezucht, haha!), maar na gratis koffie bij Starbucks heeft Danko zijn slag geslagen aan nieuwe t-shirts en truien. Toch gek dat er soms niks is dat je wilt hebben en andere keren wel! Toen we uitgewinkeld waren hebben we nog een bon voor een restaurant gebruikt en alweer lekker gegeten voor de halve prijs :-). Helemaal niet slecht, al die verjaardagsbonnen, en ik had er meer dan we konden gebruiken voor ze zouden verlopen, haha!
Vorige week was het voornamelijk veel te druk. Ik had op mijn werk de deadline voor de zomerstages en Danko was drukker dan druk met allerlei formulieren en contracten voor het geld van het Department of Energy dat sinds eergisteren daadwerkelijk beschikbaar is! Dat is erg snel, ongeveer een maand nadat ze de uitslagen van de proposals bekend gemaakt hebben, en er moest dan ook heel snel van alles voor geregeld worden. Zo had Danko op maandag een afspraak op de universiteit om te onderhandelen over de licentiekosten voor het kunnen gebruiken van zijn patent, en op woensdag hadden we een paar afspraken in Denver om boekhoudsoftware door te nemen en te praten met een belastingadviseur. We hebben besloten dat ik mooi het papierwerk en de website en dat soort dingen voor het bedrijf kan doen, want waarom zou je iemand anders betalen voor dingen die je ook zelf kunt doen! Op weg naar de afspraken zijn we langs de BMW dealer gereden, en heb ik mijn verwarmde vest ingeruild voor eentje met mouwen, en heb ik er ook verwarmde handschoenen bijgekocht. Hoe meer warmte hoe beter, haha! We hebben de dag afgesloten met een etentje bij een Braziliaans steak house (nog een verjaardagsbon) en dat was om je vingers bij op te eten!
Op vrijdag was de deadline voor het indienen van het uiteindelijke patent en een paar dagen van tevoren kwamen ze ermee dat als Danko ook internationale patenten wil kunnen aanvrgen met dezelfde datum als op het Amerikaanse patent, hij daar nu ook dingen voor in moest dienen (en betalen). Dat was dus weer wat extra geregel en dingen om uit te zoeken! Na alle drukte waren we dus ook blij dat het weekend was. Danko heeft flink wat gefietst, ik heb flink uitgeslapen en op zondag zijn we nog een keer naar de BMW dealer geweest, want Danko wilde eigenlijk ook wel een verwarmde jas en handschoenen. En dan te bedenken dat hij er in eerste instantie alleen naartoe was gegaan voor een vest, haha! In ieder geval hoeven we het nu dus niet meer koud te hebben op de motor, en hoeven we ook niet meer te wachten met motorrijden totdat het daar warm genoeg voor is!
En even een aanvulling... Het is de hele dag al aan het stormen, en we zeiden al tegen elkaar dat het maar goed is dat het geen vuilnisbakkendag is vandaag. Dat wil niet zeggen dat er dan verder niks kan omwaaien waarvan je liever gehad had dat het op z'n plaats was blijven staan! Danko kwam net thuis en riep dat ik toch maar even moest kijken buiten. Op de plek schuin tegenover ons huis waar nog geen huis stond zijn ze een paar weken geleden begonnen met bouwen (daar gaat ons uitzicht op de bergen!) en het wc-hokje dat er stond ligt nu op de stoep voor het huis van onze overburen. Met bijbehorend spoor op de stoep. Getsie! (En in de tijd dat ik dit getypt heb is het ding alweer een huis opgeschoven!)