Bezoekjes en plotselinge hardloopplannen
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
20 September 2025 | Verenigde Staten, Boulder
Eenmaal terug uit Vail ging de tijd snel! De dag nadat we terug waren hadden we een barbecue van de natuurkundefaculteit op de universiteit waar Danko ook nog steeds een zeer part-time baan heeft, waar we eigenlijk niemand kenden maar gezellig met de dame gekletst hebben die zijn administratie doet. Ik zag nog een oud-collega toen we onze naamstickers stonden te schrijven maar toen ik daarna even met haar wilde praten kon ik haar niet meer vinden. Ik vond het wel bijzonder dat toen we weggingen iemand elf jaar nadat ze mij voor het laatst gezien heeft zei "hee, Annemiek!". Dat was ooit niet een directe collega maar ze herinnerde mij toch!
Op de vrijdag erna had ik met Michelle afgesproken om koffie te gaan drinken, en die ben ik haar maar gaan brengen want ze had de flinke pech het weekend ervoor haar onderbeen op meerdere plaatsen te breken. Dat was gezellig maar ik kan me goed voorstellen dat ze er wel van baalt dat ze voor best een hele tijd niet kan fietsen en wandelen, en we hebben dus direct maar voor een volgende keer afgesproken!
Die dag had ik ook even in de Tubantia het lokale nieuws gelezen en daar stond een lijst van hardloopwedstrijden voor de komende tijd tussen, inclusief de halve marathon van Oldenzaal die precies gehouden wordt als wij in Nederland zijn, waarbij je ook tien kilometer kunt lopen. En dat leek me wel wat! Ik heb een aantal favoriete rondjes vanuit Denekamp maar ergens anders is natuurlijk ook weleens leuk. Toen ik tegen Danko zei vroeg hij of ik dan zeker de halve marathon ging doen, waarop ik uitlegde waarom dat niet een goed idee was. Daarna gingen mijn hersenen er mee aan de haal want dat was toch eigenlijk ook wel een leuk en interessant idee en dat zou toch moeten kunnen enzovoort. Ik besloot eerst die dag maar eens wat verder te lopen dan ik eigenlijk van plan was geweest, en dan kon ik daarna wel besluiten waar ik me voor in wilde schrijven. Ik liep dus één van mijn gebruikelijke routes met als extra een lusje om het Boulder Reservoir, en daar kwam ik terecht tussen mensen die bezig waren met een triathlon, inclusief drankposten. Omdat ik niet aan die race meedeed vond ik dat ik daar geen gebruik van moest maken, maar toen ik er nog eentje zag dacht ik dat dat mooi mijn kans was om eens uit te proberen hoe dat gaat, uit een bekertje drinken terwijl je aan het hardlopen bent. Nou, dat gaat dus niet zo heel goed, hahaha! Ik kreeg meer water over me heen dan in me (niet erg, dat was eigenlijk wel lekker), dat had ik dus mooi even uit kunnen testen. Snelwandelen zodat je daadwerkelijk kunt drinken zoals ik toevallig die week in een podcast gehoord had is dan inderdaad een veel beter idee! Na iets minder dan anderhalf uur had ik met gemak 15,5 kilometer uit mijn mouw geschud, en omdat er op de website stond dat ze de inschrijvingen sluiten zodra het vol is hebben me dan direct ook maar ingeschreven voor de halve marathon! Oh jee, het is wel een beetje spannend maar ik heb er vooral heel erg veel zin in! Ik ben sindsdien wel bezig geweest met van alles uit te vinden waar ik nog niet eerder over nagedacht heb. Hoe neem ik meer dan één gel mee, als ik van tevoren nog een keer een flink stuk wil lopen waar vind ik dan iets te drinken, wat eet je van tevoren als extra's, hoeveel moet je naderhand eten zodat je de dagen erna niet voortdurend honger hebt zoals afgelopen week, wat doe je aan als het zou regenen (want ik loop nooit in de regen), enzovoort undsoweiter, hahaha! 't Is wel heel leuk :-).
Op zondag zijn we samen een rondje wezen mountainbiken, ik nog een beetje moe van het lopen van de dag ervoor en Danko nog een beetje moe van een flinke fietstocht op zaterdag dus we hebben erg op ons gemakje rondgeprutteld. 's Middags in plaats van 's morgens want de herfst is duidelijk aan het beginnen en we waren die dag wakker geworden met regen. Gelukkig was het 's middags mooi weer en warm genoeg om buiten te zitten met Sara en Trent die iets kwamen dirnken. Dat was zo gezellig! Omdat er op een gegeven moment ook gegeten moest worden zijn we met z'n allen Chinees wezen eten. Dat restaurantje was nieuw voor hen en viel net zo goed in de smaak als bij ons want het eten is er altijd heel goed.
Die dag had ik ook de gastenbadkamer gepoetst en gezorgd dat ik al het beddengoed voor het logeerbed gewassen had want op dinsdag kwamen Jasper en Juliette een nachtje logeren, zo ontzettend leuk! Ik wist wel dat ze plannen hadden voor een Amerikareis, en toen Ria en Ad zeiden wanneer ze in Denver aan zouden komen heb ik direct gevraagd of ze het leuk zouden vinden om langs te komen, en eventueel te blijven slapen, en dat was zo gezellig! Ze waren er rond half acht, we hebben ons huis laten zien, samen iets gedronken en daarna samen warm gegeten, ongeveer aan één stuk door gekletst, we zijn nog (in een enorme onweersbui) naar Boulder gereden zodat ze het bedrijf konden zien, de volgende ochtend hebben we samen ontbeten, Juliette dacht eraan om samen nog een paar foto's te nemen als bewijs, en daarna gingen de vakantiegangers weer verder met hun reis. Kort maar krachtig maar wij vonden het echt zó leuk om hen even op bezoek te hebben!
Omdat we met z'n allen al vroeg waren opgestaan hadden we nog de hele ochtend en ik ben heerlijk een stukje wezen hardlopen. Dat had ik vanaf het werk willen doen maar het water zou afgesloten zijn die dag, en dus ging ik vanaf huis. Ondanks de regen van de avond ervoor waren de paadjes gelukkig droog genoeg, en kon ik van tevoren wat "chews" uitpoberen, eens kijken hoe dat zou bevallen. Het zijn net een soort van gummisnoepjes en eigenlijk vond ik ze véél te zoet, maar ik heb er wel erg lekker op gelopen dus dat kan ik dan ook eten voor de halve marathon. Die dag zocht ik ook eens uit waar ik langs zou kunnen lopen als ik op vrijdag nog iets van 17,5 kilometer wilde lopen, met als extra detail dat ik dan wel iets wilde kunnen drinken halverwege. Tot nu toe kwam ik er nog mee weg niet voor onderweg water bij me te hebben maar met dat soort afstanden is dat niet een goed idee. Ik meende me te herinneren op een bepaalde plek in de stad een drinkfonteintje gezien te hebben, en na even wat spitten in foto's op google maps bleek dat ook zo te zijn.
's Middags had ik nog een keertje met Michelle afgesproken die zich beter voelde dan een week eerder maar voorlopig echt nog niet veel verder komt dat de bank. We hebben gezelig gekletst en dat ik daardoor die middag dan maar niet gewerkt heb dat zou dan wel!
Gistermorgen stond mijn lange loop op de planning, en ik was er zowaar een beetje nerveus voor, hahaha! Maar ik had me goed voorbereid en dat zou dus moeten lukken. Ik had het eerste stuk de wind mee terwijl ik omhoog liep, dat was wel even warm! Maar ik was blij toen ik alle hoogtemeters gehad had, en wel echt toe aan even wat drinken halverwege. Het drinkfonteintje was keurig waar ik het verwacht had, alleen buiten gebruik, argh! Ik heb hardop gefoeterd geloof ik en ben dus maar verder gelopen. Ik had in totaal twee gels bij me en dus een heel klein beetje te 'drinken' omdat dat type vrij vloeibaar is, maar meer was beter geweest! Ik was dus blij dat een volgend fonteintje een heel stuk verderop er inderdaad ook bleek te staan, maar ook daar kwam geen water uit. Het is vast dat ze die dingen na Labor Day uitzetten en dat was even flink irritant. Met wat te drinken onderweg denk ik dat ik een fijn rondje gelopen zou hebben, nu was het wel even volhouden aan het eind en was ik erg blij dat ik aan het eind sportdrank klaar had staan! Nu een dag later ben ik er eigenlijk heel tevreden over, hahaha! Het was een mooie generale repetitie voor over twee weken, alles dat ik wilde uitproberen is gelukt en tijdens de halve marathon is er drinken genoeg, dus dat komt dan vast helemaal goed. Vanmorgen appte Ria dat mijn startnummer bij de post was, dus nu wordt het echt! Ik heb er vooral heel erg veel zin in!