Wel wind, geen winter
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
28 Februari 2026 | Verenigde Staten, Boulder
De week na mijn verjaardag heb ik die toch nog een beetje verder gevierd :-). Ik had op dinsdagmorgen krachttraining, en omdat we het de week ervoor over thee gehad hadden had ik wat zakjes Pickwickthee meegenomen voor Jesse. Veel lekkerder dan de thee die je hier kunt kopen! En wat ik totaal niet verwacht had: ik draaide mij even om, en toen kreeg ik ineens een verjaardagcadeautje! Iemand had heel goed geluisterd en een geniaal idee gehad, want ik kreeg een warmhoudonderzetter waardoor ik nu op het werk altijd thee heb die de perfecte temperatuur heeft. Echt zo'n ding waarvan ik niet had gedacht daar zo blij mee te zijn, maar het is gewoon zo'n luxe! Ergens zou ik er thuis ook wel één willen hebben, alleen is er geen stopcontact naast de bank, en is het eigenlijk ook beter als ik 's ochtends niet eindeloos blijf ontbijten en thee drinken maar ook eens aan de dag ga beginnen, hahaha!
Op vrijdag had ik met Michelle afgesproken om onze verjaardagen te vieren, want zij is een dag voor mij jarig. Ik had iets lekkers meegenomen en we hebben heerlijk een hele poos koffie en thee zitten drinken en zitten kletsen :-).
En daarna hadden hadden we alweer een lang weekend! Deze keer vanwege Presidents Day op maandag, of liever gezegd Not-all-presidents Day, maar een dag extra weekend is natuurlijk altijd erg fijn! Ik heb op zaterdag echt best wel een flink eind hardgelopen, en ook iets harder dan de laatste tijd. Eigenlijk had ik van tevoren besloten die combinatie niet te maken maar het ging lekker en dus deed ik het toch. We hadden ook weer het minst winterse weer dat je je voor kunt stellen waardoor Danko bedacht had op zondag tot het eind van het asfalt in James Canyon te willen fietsen, iets waar je normaal gesproken in de winter niet eens over nadenkt. We zaten alleen nog niet op de fiets of het begon echt best hard te waaien. Ik had nog even de gedachte dat ik misschien beter virtueel kon gaan fietsen en dat had ik eigenlijk ook moeten doen, want door de wind was het gewoon eigenlijk niet leuk. Danko is nog naar Jamestown gefietst, ik had daar geen zin in en heb gewacht tot hij dat stuk van de canyon weer uit was, en we zijn dan maar via Lee Hill Boulder in gereden en toen weer naar huis. We hebben dat ritje op maandag ruimschoots goedgemaakt, maar niet voordat ik 's ochtends nog een stukje binnen had hardgelopen. Het was zulk lekker weer dat dat ook ruim buiten gekund had, maar er werd erg harde wind met stormachtige windstoten voorspeld voor dinsdag, ik zag het al gebeuren dat de stroom er daardoor af zou gaan en het wel een paar dagen zou duren voor we dat weer terug hadden, en dit was de week om enige gemiste onderdelen van de Tour de Zwift in te halen. Dat wilde ik niet mislopen, en daarna was Danko wel verbaasd dat ik dan 's middags ook nog mee wilde mountainbiken, haha! Maar goed ook dat ik dat gedaan heb, want we hebben echt heerlijk gefietst! Ongehoord voor half februari in een korte broek en met korte mouwen! Danko had een rondje bedacht met wat paadjes in Heil Valley Ranch, waar we al jaren niet meer geweest waren en het wel een vreemde gewaarwording was dat je op één van die paadjes niet langer door het bos rijdt, want dat is een paar jaar geleden afgebrand, en door de harde wind telkens zijn alle nog staande stammen ondertussen omgevallen. Gevolgd door nog wat meer paadjes waarmee we een mooi rondje konden maken, we hebben iets van twee uur gefietst en deze route was zeker voor herhaling vatbaar!
De volgende ochtend viel het met het weer wel mee. We hadden gehoopt op sneeuw maar behalve een even erg heftig regenbuitje en storm rond acht uur 's ochtends dat wel een hele tien minuten duurde kwam daar niks van terecht. Qua wind niet zo erg, het is overal zo droog dat de weersvoorspelling de waarschuwing voor zeer brandgevaarlijk erbij had staan. Het bizarre effect van het gebrek aan neerslag en de harde wind is dat stukken weiland daardoor gewoon kaal zijn gewaaid en je alleen nog maar een zandvlakte over hebt.
We hadden ook nog weer eens het idee of het ook leuk zou zijn iets van het WK voetbal mee te maken (al ben ik er ook helemaal voor het te boycotten, heerlijk tegenstrijdig, ik weet het). Ik wrong mij eens in bochten door uit te vinden hoe de Fifa wil dat je je registreert voor je überhaupt kaartjes kunt kopen, en daarna door de website te zoeken naar waar je die kaartjes dan zou moeten kopen, tot je tot de ontdekking komt dat dat op dit moment helemaal niet kan. Nog los van was het zou moeten kosten, want de prijzen zijn belachelijk. De laatste kaartjes komen blijkbaar in april vrij, we zullen zien wat we dan denken. Maar met prijzen van $500 per kaartje om mee te beginnen hoeven wij niet geloof ik. Ondertussen had Danko het beter uitvoerbare idee, namelijk een tripje naar de MotoGP in Austin. Het is telkens druk-druk-druk door de week waardoor de tijd voorbij vliegt, en af en toe even eruit zoals met mijn verjaardag breekt het dan mooi een beetje op. We deden eens wat onderzoek naar waar we zouden willen zitten, kochten kaartjes en hebben nu een leuk uitje om naar uit te kijken! Al zijn ze daar ook niet wars van geldkloppen.. Als je wilt parkeren (en hoe kom je zonder auto bij het circuit) dan heb je een parkeerpas nodig: $100 voor drie dagen. Die móet je per post laten versturen: $30. En dan rekenen ze je ook nog $20 aan voor post- en servicekosten. Stelletje afzetters!
En er waren natuurlijk de Olympische Spelen! We houden het schaatsen eigenlijk helemaal niet bij maar nu hebben we er zeker van genoten! Zo fijn dat we via VPN gewoon de Nederlandse uitzendingen live konden kijken, en dat je dat zelfs later terug kunt kijken als het live niet uitkomt. Zoals bijvoorbeeld vorige week zaterdag. Ik had nog één gemiste Tour de Zwift-loop die ik wilde doen, en die begon die dag om half negen 's ochtends. Als ik dat met rustig ontbijten wilde halen moest ik de wekker om zes uur zetten, daar was ik niet helemaal enthousiast over, maar wat moet dat moet! (Hehehe, natuurlijk 'moest' dat helemaal niet.) En dan was het ook nog een route de Mt. Ventoux op. Die vond ik op de fiets al steil, maar ik heb vorig jaar voor de Tour de Zwift ook iets heel steils gelopen dus dacht ik dat het wel zou gaan. Het was af en toe een beetje doorbikkelen maar ik heb het inderdaad uitgelopen, met 818 hoogtemeters in 11,4 kilometer is dat wel het gekste dat ik ooit heb gedaan! Ik was er best een beetje trots op! Danko wilde die dag uiteindelijk maar liever binnen fietsen maar wist niet goed wat dan, dus vond ik dat hij de Mt. Ventoux dan maar moest beklimmen, wat hij ook heeft gedaan. We hadden een thema-dag, haha! Maar als het buiten niet aangenaam is dan is het echt zo fijn dat je dan binnen goed terecht kunt!
De volgende ochtend heb ik fijn een stukje binnen gefietst, op mijn nieuwe slimme rollerbank die we de dag ervoor uitgepakt hadden, en waarvoor Danko mijn oude racefiets weer in elkaar had gezet. En waar ik altijd heel tevreden was met mijn slimme fiets is dit, zoals ik in Nederland al gemerkt had, echt zóveel fijner! Omdat de fiets naar voren en achteren en een beetje opzij kan bewegen voelt het veel meer als echt fietsen. Ik had al een leuk heuvelachtig stukje door Engeland gevonden toen ik bedacht dat ik eigenlijk van plan was geen hoogtemeters te maken na de dag ervoor en heb toen erg fijn ergens in België een stuk langs een kanaal gefietst. En 's middags zijn we Anne even gaan helpen met verhuizen. We konden meteen zijn vriendin ontmoeten, en ze hadden ons samen met Griffin uitgenodigd voor de lunch wat erg lekker en erg gezellig was. Met z'n allen hadden we daarna alle spullen binnen de kortste keren uit het verhuiswagentje geladen en konden we afsluiten met koffiedrinken. Dat was leuk!
Afgelopen dinsdag had ik met Sara afgesproken om te gaan lunchen, en tot onze teleurstelling bleek het Franse cafeetje dicht te zijn op maan- en dinsdagen. Dat wist ik eigenlijk ook al wel, want ik had ook al eens met Michelle daar voor een dichte deur gestaan, alleen had ik er dus niet aan gedacht! Sara wist een goed alternatief waar we alsnog lekker gegeten hebben, alleen dus niet de stokbroodjes waar we ons op verheugd hadden. Die hebben Danko en ik gisteren ingehaald, want we hebben onszelf ter ere van Ad zijn verjaardag op ergens lunchen getrakteerd, en nu was het Franse cafeetje wel open :-). En op die baguette plus het gedeelde appel-frangipanetaartje heb ik erg lekker gelopen vanmorgen! Het was aan het eind van de ochtend al zo warm dat ik me echt even afgevraagd heb wat ik bij die temperaturen dan nog aantrok, en je zult het zien, ik was nog niet vertrokken of het begon best hard te waaien. Poe wat een (tegen)wind! Het is erg lekker als je die in de rug hebt maar er tegenin dat was iets minder prettig. Maar het was wel erg fijn weer eens buiten over wat kleine paadjes te lopen want dat had ik al een poos niet gedaan!