Het lijkt wel zomer!
Door: Annemiek
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
25 Maart 2026 | Verenigde Staten, Boulder
Maart begon met nog meer van het zonnige weer dat we al gehad hadden, en ook met de eerste MotoGP van het jaar. Dat was een stuk vroeger dan anders en leuk om weer te kijken! Op zondag konden we dus fijn weer een race kijken, gevolgd door een rondje mountainbiken waarna we precies op tijd thuis waren voordat Michelle en Steve het brandhout kwamen ophalen dat Danko van het afgeknapte stuk van de boom gemaakt had. Gelukkig hadden ze ook tijd om even binnen te komen, onze aanrechten te bewonderen (toch leuk als andere mensen er ook heel enthousiast over zijn!) en we konden gezellig samen even koffie drinken. Dat was leuk!
Het grote nieuws van de week erna is dat het zowaar heeft geregend op dinsdag. Neerslag! Eindelijk! Niet dat je daar de volgende dag nog iets van zag, ik ben een rondje wezen hardlopen over wat leuke paadjes en die waren alweer hartstikke droog. En zoals het dan soms gaat, omdat ik blijkbaar totaal niet in de gaten heb of ik hard loop of niet, had ik het gevoel maar zware benen te hebben en niet vooruit (laat staan omhoog, hahaha!) te komen, waarna Strava dan vermeldt dat je je tweede tijd ooit liep over een groot gedeelte. Niet dat ik het daarvoor doe, helemaal niet zelfs, maar dat soort onverwachte dingetjes zijn wel leuk! De volgende dag was er nog iets meer hardlopen, Jesse heeft nieuwe software voor loopanalyses en die wilde hij graag op mij uitproberen. Cool, want dat vind ik natuurlijk ook wel leuk om te doen! Ik ben na de krachttraining een rondje wezen lopen en prees me gelukkig met de wind want daardoor was het nog een beetje uit te houden in de zon. Daarna werd er een blaadje met allemaal grafieken uitgeprint: hardlopen gereduceerd tot een aantal kriebelige lijntjes, hahaha! We zijn daarna bij onze favoriete bakker een broodje wezen eten, en het was zo ongeveer te warm om in de zon te zitten. Op dat moment was het een heel gek idee dat we de volgende dag sneeuw zouden krijgen! En inderdaad, het heeft daadwerkelijk gesneeuwd! Niet zo heel veel, en het was ook al snel weer weggesmolten, maar het kwam tenminste!
Op zaterdag ben ik dus maar binnen gaan hardlopen, maar op één of andere manier was 'm dat niet die dag. Mijn loopband maakte herrie waardoor ik Zwift niet meer kon horen, en daar werd het wel iets minder leuk van. Het ging die dag gewoon niet zo lekker, dat heb je soms nou eenmaal. Ik heb wel een flink stuk gelopen en me daarna tegoed gedaan aan een flinke stapel boterhammen :-). Voor 's avonds was Danko op het idee gekomen om uit eten te gaan, en hij kwam vragen of ik nog een keer naar het restaurant waar we met mijn verjaardag geweest zijn zou willen. Ja, natuurlijk wel! We hebben nog een keer werkelijk heerlijk gegeten, dat was een leuk uitje! Die nacht ging hier de zomertijd al in, en of het nou net niet genoeg eten was de dag ervoor, het later dan anders in bed liggen of de kortere nacht, maar daar hadden we de volgende dag wel een beetje last van want erg uitgerust voelden we ons niet. Dat hebben we eigenlijk nooit als de tijd verzet wordt! Na een rustig ochtendje zijn we 's middags nog wel op ons gemakje een rondje wezen mountainbiken, in de zon en de wind want het was tegen de twintig graden maar het waaide wel behoorlijk.
In de week erna waaide het weer, en dan ook echt hard. Ik had in het weekend het idee gekregen op maandag eens een ander rondje te gaan hardlopen ten zuidoosten van de stad, waar we op de fiets wel zijn geweest maar waar ik nog nooit had gelopen. Dat was leuk! En meest beschut van de harde wind gelukkig. En zoiets deed ik op donderdag nog een keer, en dat was zelfs de tweede keer hardlopen op één dag. Dat klinkt als meer dan het was, want 's ochtends hadden we de krachttraining iets ingekort zodat we daarna een beetje loopanalyse konden doen op de loopband. Dat is toch wel interessant en gaf Jesse onmiddellijk ideeën waar hij met de krachttraining wat meer aandacht aan wilde besteden. Het is toch wel interessant wat je allemaal wel niet kunt meten!
Voor die dag was er zoveel wind voorspeld dat ik niet eens hardloopkleren had meegenomen naar het werk, maar de wind ging liggen waardoor ik aan het einde van de middag toch nog tegelijk zowel een leuk nieuw rondje in Niwot als een nieuw paar hardloopschoenen kon uitproberen. Gelukkig ook meest beschut van de wind!
En hoewel het op donderdag harder gewaaid had dan wat voor zaterdag werd voorspeld kwam de elektriciteitsmaatschappij toch met de mededeling dat ze vanaf twee uur 's middags op zaterdag de stroom af zouden sluiten. Aaaaargh, voeg hier al onze klachten daarover maar even in! Uiteindelijk ging de stroom pas om vier uur uit, en zijn we 's avonds dus maar uit eten gegaan. We hebben onszelf op Chinees eten getrakteerd, dat is voor mijn gevoel het beste restaurant in de stad! Daarna was de stroom nog steeds uit en zijn we iets gaan drinken bij het St. Julien hotel in het centrum, waar we nog een mooi plekje in de lobby vonden met als bonus live pianomuziek. Er werd ondertussen aangegeven dat het tot twaalf uur 's middags de volgende dag zou duren voordat iedereen weer stroom zou hebben, daar waren we niet zo blij mee. Ook omdat je dat zelf moet zien uit te vinden, want er wordt erg slecht gecommuniceerd door het elektriciteitsbedrijf. Behalve de automatische voicemail die Danko 's middags kreeg, met de melding dat ze uit voorzorg de boel hadden uitgeschakeld. Joh.. dat hadden we natuurlijk al gemerkt! Rond half tien zijn we naar huis gereden en was de wijk nog voornamelijk donker. Met het licht van de telefoon hebben we wat laatste dingetjes weggezet voor we wilden gaan slapen en toen hoorde ik ineens de backup-accu bij de televisie een tikkend geluid maken. Even een lampknopje proberen en inderdaad, alles deed het weer! Dat was gelukkig een stuk eerder dan aangegeven!
De volgende ochtend ben ik binnen even een stukje door Schotland wezen fietsen, en 's middags ben ik met Sara naar het ballet van A midsummer night's dream geweest. Oh, dat was zo mooi! Toen ik de flyer ervoor in de post kreeg had ik niet het gevoel dat ik wilde gaan maar ik ben blij dat ik het wel gedaan heb! Mooie muziek, het was grappig en er werd hardop gelachen in de zaal, er waren schattige kinderen die meedansten, en er was een prachtig gezongen gedeelte dat voor mij rustig nog tijden langer had mogen duren! In de pauze bleek het te sneeuwen, en dat weer veranderde in de dagen erna na nog wat meer wind via twintig graden op dinsdag tot en met ruim dertig graden afgelopen zaterdag! In maart! Echt totaal ongewoon, Danko had ergens gelezen dat allerlei warmterecords voor april nu al in maart verbroken zijn.Waar het vorige maand nog voelde alsof het erg voorbarig al lente was, voelt dit als zomer, echt bizar!
Het was de laatste tijd dus wel erg goed weer voor Danko’s maar voortdurende klus van het langzamerhand vervangen van de ruiten in zo goed als alle ramen, en dan tegelijkertijd ook maar het rotte hout van de kozijnen en sponningen repareren. Maar wat maakt het toch een verschil! Voor nu zit er gewoon witte grondverf op en wij vinden dat een enorme verbetering ten opzichte van de lelijke donkerrode kleur die het van buiten eerst had. We bestelden ook nog een paar grotere tegels van hetzelfde type dat we vorige maand voor aan de muren in de keuken gevonden hadden, om toch iets beter te kunnen kijken welke grootte we het mooist zouden vinden. Ze zijn ondertussen binnen, maar we hebben nog niet de tijd genomen om er een mening over te vormen, hahaha!
Afgelopen weekend heb ik vanwege de warmte mijn gewone volgorde van hardlopen op zaterdag en fietsen op zondag maar eens omgewisseld. Danko ging op zaterdag een snelle rit fietsen, ik ben een rondje wezen mountainbiken en dat voelde al heel erg warm! Het leek ook wel of er ineens, in één dag, allerlei bomen in bloei stonden waarvan je nog niet eens per se gezien had dat ze knoppen hadden (terwijl er verder nog nergens blad aan zit!), er floten overal vogeltjes en qua temperatuur leek het wel midden in de zomer. En dat moet dan nog komen!
Op zondagochtend was het juist frisjes, maar een graad of vijf bij het opstaan. Heel wat beter weer om te gaan hardlopen! Net toen ik me ging omkleden kwam de zon erdoor en heb ik in plaats van een lange broek en lange mouwen met hesje toch maar een korte broek en een hardloop-t-shirtje aangetrokken. En maar goed ook, want anders was ik een dag na de hitte alsnog gesmolten, hahaha! Ik heb een langer rondje over de paadjes in het recreatiegebied naast onze wijk gelopen, dat was fijn! Danko is 's middags wezen fietsen en aan het eind van de middag zijn we naar Denver gereden, want ik had kaartjes gekocht voor een concert van Gregorian. Dat is een Duits koor dat is ontstaan vanuit de muziek van Enigma en Michelle had dit concert een poosje geleden gevonden. Alleen bleek zij niet te kunnen, net als Jesse, en uiteindelijk wilde Danko dan wel mee omdat ik niet in mijn eentje wilde gaan. Omdat het om zeven uur begon en we wel van tevoren warm gegeten wilden hebben, zijn we even ergens ramennoedels gaan eten (zo lekker!), en daarna hebben we echt erg van de muziek genoten. Wat kunnen die mannen zingen! Echt geweldig en ik vond het een ontzettende aanrader. En waar hij eerst niet per se mee hoefde vond Danko dat we eigenlijk wel vaker dit soort dingen moeten doen, het was ook een erg leuk uitje!